Det rätta sättet att järn en bordsduk

Strykning är en fruktad rutin för många och stora objekt, till exempel dukar, kan vara den största smärtan av dem alla. Men att veta bäst, enklaste och mest effektiva sättet att få dessa rynkor kommer att göra knepig mindre av ett besvär och du kommer att känna dig lycklig i slutet att veta din middagsbordet ser fantastiska.

Slå den över

Om duken är gjord av känsliga material eller är vit, vänd duken till järn den. Att ha duken uppochner bör undvika någon hakar från järn och bör också undvika några möjliga brown-vatten droppar från järn att komma högst upp på duken, vilket är särskilt viktigt om duken är en ljus färg. Om duken är gjord med ett mycket känsligt tyg eller är pärlstav på något sätt, kanske du vill lägga en handduk mellan järn och duken. Kom ihåg att detta kan kräva lite mer tryck från dig när strykjärn för att fullt ut få rynkor av järn.

Plan yta

För större dukar, sätta strykbrädan bredvid en tabell fungerar bäst. Börja med duken på strykbrädan; stryka ett avsnitt och skjut den färdiga delen ner så att den förblir platt på bordet och inte åter rynka. Om du har lättare att stryka direkt på ett stort bord, helt enkelt täcka bordet med en plåt eller handduk förväg att skydda träet.

Fuktig trasa

Stryker duken när det är fuktigt. Detta kan göras när det har varit hälften torkas i torktumlare; annars stänka vatten på duken innan strykning eller använda ett järn som har en spray funktion ingår. Ångstrykjärn fungerar bäst för att få ut djupa rynkor. Spraya en del av tyget och sedan köra järnet över duken med ånga hög.

Stärkelse

Sprutning duken med en stärkelse spray eller tvätta den med stärkelse kan lägga till en skarp, klar titt och hjälper till att hålla i hörnen och kanterna från curling. Gör detta i tvättmaskinen när du tvättar den eller spray stärkelse spraya lätt över duken när det är fortfarande fuktig och redo att bli strukna.