Det luktar när jag sätter ugnen på

När du slår på din ugn, vill du att blåsa varm hår i ditt hem och hålla din familj mysiga. När det blåser en konstig lukt tillsammans med varm luft, är det dags att inspektera din ugn.

Lukter

Om du är att lukta något udda på den varma luften som blåser när du slår din ugn på, kan det vara en obehaglig jordig lukt likt en fuktig källare, enligt "Black & Decker komplett hem reparation." Om du har en oljepanna, kunde du också luktar olja eller rök. Antingen lukten indikerar underhåll behövs på ditt värmesystem.

Orsakar

Om du är att lukta en unken lukt, är orsaken mögel som växer i luftfuktare bifogas din ugn. Det tillför fukt till luften din ugn blåser, men kan också vara en häckningsplats för mögel. Om oljefilter i din oljepanna är tilltäppt, kunde du luktar olja när den körs. En blockering i din skorsten kommer att skicka rök tillbaka ner i ugnen, och det kan då glida in i din hem, enligt "BTU kompis Notebook," en guide för VVS tekniker.

Underhåll

Du kan bli av med lukten som händer när du sätter ugnen på genom att utföra regelbundet underhåll på din ugn. Ren en möglig ugn luftfuktare med en lösning av lika delar vit vinäger och vatten. Om luftfuktare pad är mögliga, blöta det i lösningen. Lukten av olja, ren eller ändra oljefilter i din oljepanna. Om du luktar rök, check för en blockering i skorstenen. När det rensas, kommer att röken ventilera ordentligt.