Det enkla sättet att ta bort enbuskarna

Denna mångsidiga vintergröna, lång-aktad för sin mångsidighet på hem landskapet, juniper har landat på många en trädgårdsmästare träfflista. Det är inte svårt att se varför: juniper bush utstrålar en stark lukt; dess grenar är taggig till peka av personliga angrepp, det är offer för valfritt antal oattraktiva skadedjur (bagworm, skala och root rot, bland andra) och dess nålar tycks fånga varje bit av detritus burit sig av vinden. Om din kärleksaffär med juniper avslutade år sedan, är det dags att ta steget och rycka upp det från ditt liv.

Instruktioner

•Prune juniper allvarligt, med tunga beskärning eller beskärning sax. Använd tjocka trädgård handskar som går väl över handlederna att skydda händerna från nedskärningar och repor och hack bort tills allt du har kvar är den tjocka central stammen. Juniper reagerar inte bra på tung beskärning; Om du har tur, dör busken av nästa växtsäsongen. Du kan då dölja stammen med yviga perenner eller majoritetsinnehav annueller. Om juniper trivs fortfarande efter beskärning, gå vidare till nästa steg.

•Soak marken med vatten runt resterna av juniper. Ställa in trädgårdsslangen på marken och låt vattnet kör för minst en halvtimme, tills jorden runt den Junipers rotsystem är mättat. Detta luckrar jorden och gör bushen lättare att rycka upp.

•Back pickup lastbil till juniper. Kontrollera att lastbilens däck är på trottoaren eller torka marken om möjligt för att minimera skadan däck kan göra att det omgivande gräset. Gräva ut enris för hand är hårt arbete. Använda lastbilens makt för att dra ut bush att spara din rygg.

•Wrap kedja runt juniper flera gånger, inslagning kedjan runt om honom.

•Säker kedjan till pickup lastbil hitch eller stötfångare.

•Accelerate lastbil långsamt tills kedjan är spända. Fortsätta accelerera långsamt tills juniper börjar att dra sig ur marken. Kör långsamt bort tills juniper är helt ur marken.

•Fyll hålet kvar av juniper med trädgårdsjord. Om du planterar en ny dekorativ buske eller träd i samma område, kan du hitta roten sektioner kvar från enbär som du gräva. De bör vara lätt att ta bort med en vanlig trädgård murslev eller spade.