Det bästa sättet rena bänkskivor i granit

Det bästa sättet rena bänkskivor i granit

Bänkskivor i granit, en låg-underhåll val för kök, kommer att gälla i år efter år med rätt omsorg och rengöring. Även dessa ytor är bokstavligen hårt som en rock, kräver de mild rengöringsmetoder. Men det finns ingen en enda "bästa" sättet att rengöra din countertops, överens yrkesverksamma om grundläggande sjukvård tekniker som kommer att hålla din granit söker nya. Bänkskivor i granit kan variera; Kontrollera med din leverantör för särskilda rengöringsinstruktioner för din granit.

General vård

Ren granit bänkskivor regelbundet med ett neutralt pH renare. Bara Fukta en mjuk, icke-slipande svamp eller microfiber trasa med renare och torka ytan. Gör denna del av din städning rutin. Använd aldrig ett surt rengöringsmedel, såsom vinäger, ammoniak, citron eller badrum städare. För dagliga uppstädningar, kommer att vanligt varmvatten göra. När du har tid, gäller speciellt formulerad sten renare med en svamp eller mjuk, luddfri trasa.

Långtidsvård

När din bänkskivor i granit är nya, tillämpa ett lager eller två av lösningsmedelsbaserade sealer, även känd som "impregnator." Dessa tätningsmedel kommer att förhindra spill från tränga in i porerna i granit, för lättare rengöring. Impregnators pågå i cirka två år. Kontrollera med din leverantör innan tätning som vissa typer av granit är så tät att de inte utsäde tätningsmedel. Gäller granit bänkskiva polska för att göra ytan lysa och lägga till ett extra skyddslager spill.

Förebyggande

Förebyggande är kanske det bästa sättet att hålla dina bänkskivor i granit ren. Förhindra repor genom att ta hand med dina kastruller och stekpannor; om granit tål varma grytor, kan dra metall över ytan repa ytan. Låt aldrig vätskespill sitta för länge på ytan. Sura kaffe, läsk och fruktjuicer kan fläcken granit om tillåts vältra sig på räknaren för länge. Hålla fula ringar och brännskador bildas med hjälp av glasunderlägg, grytunderlägg och varma kuddar. Förhindra molnigt uppbyggd genom att hålla sig till rekommenderade städare. Undvik att använda diskmedel som städare, som det kan slöa av bänkskivan finish över tiden.

Plats rengöring

Rensa upp spill när de inträffar. I de flesta fall kan du åtgärda vätskespill med en enkel blöt svamp. Använda en enkelsidig rakblad att skrapa bort torkat på fläckar och fläckar. För svåra fläckar, göra en tjock pasta av mjöl eller bakpulver med lite vatten. Täcka pasta med plastfolie och låt det sitta över natten, genomblöt upp fläcken. Skrapa bort pasta med en trä redskapen eller ensidig razor och ta bort kvarvarande rester med varmt vatten.