Det bästa sättet att ta bort sällskapsdjur hår från möbler

Om du har en eller flera husdjur hemma, speciellt en katt eller hund, då vet du redan att sällskapsdjur hår verkar dras och hålla sig till nästan allt. Dina möbler är inget undantag, även om åtkomst av Fido eller Fluffy är förbjudet. I själva verket kan dina lurviga följeslagare vara benägna att klättra upp för en tupplur medan du är upptagen i ett annat rum eller hemifrån. Beroende på vilken typ av strö och sittplatser som du har, kan du bestämma det bästa sättet att ta bort djurhår från möbler.

Använd rätt verktyg för jobbet

Räkna med möbler klädda med ett robust fiber-baserade tyg, som ull, att belöna dig med lång slitage. Men denna typ av tyg är inte bara en magnet för sällskapsdjur hår, men tenderar att hålla den fångenskap. I det här fallet är ett bra vakuum med en handhållen roterande borsttillbehöret din bästa vän (förutom ditt husdjur, naturligtvis). Gå över de områden som behöver de furring i cirkelrörelser först att hjälpa lyfta djurhår från tyget är väven. Följ med en upp och ner mönster att plocka upp några eftersläntrare.

Avge dina microfiber täckta möbler borsten. Det bästa sättet att ta bort djurhår från möbler av denna typ är att helt enkelt borsta hela materialet med en mjuk borste. I själva verket är en bebis brush idealisk för detta ändamål. Handske-typ sällskapsdjur hår borttagningsmedel som har plast borst på handflatan fungerar också bra på denna typ av tyg.

Investera i en lint roller. Denna enkla anordning är en quick fix för de gånger när oväntade företag anländer och det finns ingen tid att krångla över den sällskapsdjur hår på dina möbler. Det är också praktiskt om din gäst visar en bakdelen täckt med sällskapsdjur hår när man reser sig från soffan att lämna.

Tag lite gummi. Ibland, är det bästa sättet att ta bort djurhår från möbler eftersom gummi genererar statisk elektricitet som hår inte kan motstå. Några lämpliga redskap inkluderar gummihandskar, en sko eller toffel med en gummisula, eller ens en uppblåst ballong som är varit "laddat" av gnugga en sida mot materialet ett par gånger först.

Uppmärksamma frekvent dina sängkläder om du delar din sömn utrymme med ditt husdjur. Långhårig raser, i synnerhet, kan lämna gott om bevis för att de var det långt efter de har gått. Bli inte frestad att tror att du kan bara slänga dina sängkläder i tvätten heller eftersom det sannolikt kommer att komma ut i det skick det gick i--håriga. Så, förlora den sällskapsdjur hår från sängkläder med en vakuum och borste kvarstad innan tvätt.