Det bästa sättet att stödja druvor vinstockar

Alla vinrankor, oavsett mängd druva, behöver stöd för att blomstra och producera. Det finns två primära alternativ för att stödja vinstockar. En är mer för seriös och resultatinriktad odlaren, den andra är avsedd för mer estetiskt inriktad odlare. Tänk på att även om de flesta hem trädgårdsarbete resultat i ge som växer och dör snabbt, växande och upprätthålla vinrankor är ett åtagande som varar i åratal.

Trådstaket och järnväg staket

Stängsel erbjuder fantastiska stöd för växande och utbildning (eller forma) nya vinstockar. Nya vinstockar planteras bäst på våren, och för första våren, sommaren och hösten, vinstockar behöver inte strukturellt stöd. Närmar sig vine's första vintern, den starkaste upprätta Skjut bör väljas som faktisk stammen, och denna stam bör knytas till lägsta järnväg eller wire stöd av staketet. Trimma denna shoot, lämnar två eller tre av knopparna.

Följande vår, den starkaste nya upprätt skjuta eller fruktbildningen sockerrör bör väljas som den nya stammen. Föregående stammen kommer har "tränat" på denna punkt och kan vara osäker. Den nya stammen bör också vara fäst till ett annat tåg eller tråd stöd att fortsätta växa.

Den sommaren, bör detta andra stammen av vinstockar har nått toppen av ett typisk 3 till 4 fot högt staket. Vinstockar bör sedan utbildas att växa i sidled genom skärande spetsen på den högsta bära frukt cane växer från andra stammen, och att säkra detta till toppen ringt eller tråd.

Arbors och pergolor

Förmån för bersåer och Pergola över tråd eller skenor är estetiska. Även om en otränad druvsorter kommer att växa över en berså eller pergola, växer det inte över strukturera det sätt som det ska. Frukt avkastning och kvalitet kan lida brist på utbildning och beskärning.

Lämplig utbildning och beskärning av en vinstock över en berså eller pergola är en liknande process med en på en tråd eller järnväg staket. De starkaste skott för varje vintersäsong bör valt och säkrade till en närliggande rung eller öppna i rack eller pergola. Knoppar bör trimmas så att endast ett fåtal kvar på varje fruktbildningen sockerrör.

Den stora skillnaden är du inte behöver klippa toppen av den högsta fruktbildningen sockerrören eftersom laterala tillväxt inte behövs. Utbildning vinstockar av tillfälligt att säkra på varandra följande skott och putsning knopparna på dessa nya skott är fokus på bersåer.

Underhåll genom beskärning

Någon typ av stöd för druvor kommer vara oanvändbara i tid om vinstockar inte är beskäras genom att nypa tips. Vinstockar som inte är beskurit kan leda till ruttnande frukt, sjukt vinstockar och trasiga stöder.

Erfarna druva odlare säger att det är avgörande för vinrankor att beskäras regelbundet under de första tre åren. Årlig beskärning kommer att vara nödvändig för resten av livet av vinstockar.