Det bästa sättet att rengöra skåpet hänger

Städa skåp gångjärn kan vara en ganska enkel process, hur smutsig de kan vara. Om du försöker att rengöra mycket gammal och smutsig gångjärn, kan det dock bli en tidskrävande process. Hursomhelst, finns det några viktiga överväganden och tips om det bästa sättet att rengöra CAB gångjärn.

Ta bort gångjärnen

Om detta är bara en rutinmässig storstädning, eller du har bara märkt din CAB gångjärn ser typ av smutsiga, behöver du förmodligen inte ta bort gångjärnen för att rengöra dem. Om din gångjärn är riktigt smutsig, är det dock bäst att först ta bort gångjärnen från skåp.Eftersom de har förmodligen varit på plats under lång tid, kan du göra en skåp samtidigt för att undvika sammanblandning av gångjärn, som kan orsaka dina dörrar att hänga annorlunda.

Rengöringsprodukter

Slipande rengöringsmedel, som komet eller Ajax, kan vara särskilt bra på att få smutsiga gångjärnen rena, men vissa ytbehandlingar är känsliga för repor. Om du vill välja den naturliga vägen, Använd en bakpulver och citron juice pasta eller om din gångjärn behöver bara en snabb gång-över, en bra flytande all-purpose cleaner som 409 eller glänsande kommer att fungera alldeles utmärkt.

Blötläggning och skuras

Om du har tagit bort gångjärnen för rengöring, är det bäst att blöta dem i en bassäng av flytande och varmt diskvatten för minst en halvtimme innan du försöker skrubba dem - detta kommer att hjälpa lossa smuts och göra ditt jobb lättare.

Om du inte har tagit bort dem, eller när de är klar blötläggning, ta din cleanser och en gammal tandborste och börja skrubba. Tandborsten kommer att hjälpa dig komma in i de mindre utrymmena och ta bort bebyggda smuts enkelt. Skölj av gångjärn och torka dem med en fuktig trasa, och du är klar.