Det bästa sättet att rengöra rostfritt stål apparater

Det bästa sättet att rengöra rostfritt stål apparater

Rostfritt stål apparater bidrar ett elegant, modernt utseende till ditt kök genom sin blotta närvaro. Dessa rostfria, mycket hållbara köksmaskiner står lätt upp all din familj kan dela ut. Behöver bara en tillfällig rengöring, din rostfritt stål apparater kommer alltid att se toppen av raden. Den enda nackdelen med dessa snygga apparater är kanske deras benägenhet att locka fingeravtryck. Inga bekymmer; rostfritt stål är enkel att rengöra, och resultaten är värda de få minuter det tar för att göra så.

Fingeravtryck och andra fläckar

Rostfritt stål har en naturligt glansig look som tyvärr störs lätt av fingeravtryck. Glas rengöringsmedel används ofta för att rensa dessa, men en lösning av ättika och vatten i lika delar kommer att göra samma sak för mindre pengar. Spraya området med valt renare och torka fingeravtryck bort med en ren mikrofiberduk. Rostfritt stål är mycket starka och hållbara, det är inte immuna mot repor, så Använd alltid mjuka trasor vid rengöring.

En svag lösning av ammoniak och vatten kan lätt skära genom fettfläckar. Blanda 1 del ammoniak till 4 delar vatten i en sprayflaska och spraya nog på fet att mätta den. Efter 2 till 3 minuter, torka bort med en mjuk, ren trasa. Använd skyddshandskar och ventilera området väl när du använder ammoniak.

Om du har på något sätt limmet fastnade på apparaten rostfritt stål, använda varmt vatten från tvål och en mjuk, ren trasa att ta bort den. Om det inte fungerar, gälla en annan mjuk, ren trasa isopropylalkohol och håll den på området i flera sekunder innan skura bort limmet.

Tvål och polska

Om du inte skulle hellre spendera extra pengar på rostfritt specialstål städare, du kan enkelt avstå från dem, och ingen kommer att kunna se skillnad utom din plånbok. Använd varmt vatten från tvål och en mycket mjuk, ren trasa eller svamp. Ett fett-skärning diskmedel kommer att göra det bästa resultatet. Tvätta i små cirkelrörelser att undvika repor på apparaten. Skölj apparaten med en ren trasa eller svamp och rent vatten. Var noga med att torka apparaten med en mjuk frotté omedelbart efter sköljning för att undvika att vattenfläckar.

För att hålla det blank glans, använda en rostfritt stål polska eller hushållens polska som Endust eller citron löfte. Glansigt vaxet hjälper till att skydda din utrustning, vilket gör det lättare att rengöra nästa gång.