Det bästa sättet att rengöra metall Mini persienner

Rengöring av metall mini persienner ofta står inte som något som måste göras, men efter en avsevärd tid utan rengöring, persienner kan bli smutsiga. Om din mini persienner är bortom den damma fasen av rengöring, måste mer drastiska åtgärder vidtas. Rengöring din mini blinds minskar mängden flytande damm i ett rum, skär ner på allergener och ger renare luft. Det finns tre steg för att rengöra din metall mini blinds och varje del påverkar direkt utseende och renlighet i hemmet.

Före tvätt

Påbörja rengöringsprocessen genom att utföra en snabb damning av ytan på mörkarna. Spraya med en damning lösning och snabbt torka med en trasa. Detta håller omrörning av damm under transport till ett minimum. Dina mörkar kan se ut som de är ren nog efter det inledande damning jobbet, men låt dig inte luras. De behöver tvättas. Såvida du damm regelbundet och tvätta dina mörkar minst en gång i månaden, kan du räkna med dem behöver en bra skrubba. Efter du damm, ta mörkarna ner och föra dem till badkaret.

Main Wash

Fyll badkaret halvvägs med varmt vatten och tillsätt en 1/2 kopp av ammoniak till badkaret. Låta mörkarna i blöt i 1 timme. Öppna mörkarna i badkaret så ammoniak vattnet kan tränga igenom smutsen i alla sprickor. En enkel blötläggning kommer ofta inte få alla smuts och smuts utanför mörkarna, så var beredd på att skrubba den kvarvarande smutsen från mörkarna. När du är nöjd med städningen av dina mörkar, tömma badkaret och använda ett avtagbart duschmunstycke eller en plastmugg för att skölja ammoniak vatten och smuts från mörkarna. För att torka mörkarna, står dem upp i badkaret och låt vattnet droppa ner. De bör vara torrt inom 30 till 45 minuter.

Underhåll

Du förmodligen har inte tid för en omfattande tvätta dina mörkar regelbundet, och det är OK. Det bästa sättet att minska behovet av djupa tvätt är att damma mörkarna en gång i veckan. Om du gör detta konsekvent, kommer inte du behöva tvätta dina mörkar men en gång om året eller så. När du damm mörkarna, använda en dust bunny eller utvidga lammull duster. Öppna mörkarna och kör dammtrasa över varje blind så du inte missar några fläckar. När du är klar, dra mörkarna upp och sedan dra mörkarna ner. Detta håller varje område dammfri.