Det bästa sättet att rengöra fläckar på mattan

Det bästa sättet att rengöra fläckar på mattan

Oavsett hur försiktig är du, om du har mattan i ditt hem, du så småningom kommer att ha fläckar. Din bästa chans att avlägsna eventuella spill eller plats är rätt när det händer. Men finns det metoder för att eliminera torkade matta fläckar. Några hushållsprodukter och några rena dukar vanligtvis kommer att göra susen.

Före rengöring

Så fort du gör eller hitta en fläck, blot det med en pappershandduk eller ren, torr trasa. Detta gäller färska spill av något på mattan. Var noga med att torka upp så mycket av fläcken som du kan, men göra det försiktigt eftersom övertryck kunde anges fläcken djupare in i din matta. Om du hittar fläcken för sent till blot det upp, sedan få en gammal, Matt kniv och skrapa bort vad du kan av torkade fläcken.

Fruktdrink, te, Ketchup och vin fläckar

Rensa upp fruktdrycker, te, ketchup och rött vin med diskmedel och vit vinäger. Efter blotting fläcken med en pappershandduk, blanda varmt vatten och diskmedel i en liten skål. Fukta en mjuk trasa med denna blandning och placera den över fläcken i ca 15 sekunder. I en annan skål, blanda 1 kopp vit vinäger med 2 dl vatten. Fukta en mjuk trasa med denna blandning och placera trasan över fläcken i 15 sekunder. Efteråt, blot fläcken med en ny, torr trasa.

Blodfläckar

Häll kallt vatten i en liten skål och häll vatten över blod fläcken på mattan. Använd en mjuk trasa att torka fläcken och suga upp vattnet. Om detta inte tar bort alla fläcken, blanda 1 dl kallt vatten med några droppar diskmedel. DAB i mjuk trasa till denna lösning och blot försiktigt utan att trycka för hårt. När fläcken borta visas Ställ in en fläkt över fläcken torka området så snabbt du kan. Snabbtorkande förhindrar fläcken flyttar upp och ur den djupa fibrerna i mattan.

Tuggummi

Använd en hårtork för att värma tandköttet i ca 15 minuter. Värmen kommer att smälta tuggummi, så att du kan plocka upp den med en plastpåse. Gälla en muskel salva eller liniment tuggummi plats. Dessa innehåller metylsalicylat, som hjälper lossa tandköttet ännu längre. Använda en plastpåse att hålla dra smält tandköttet ur din matta.

PET urin

Detta kan vara den vanligaste av alla matta fläckar. Det är bäst att agera så snabbt som möjligt. göra den vanliga blotting med en torr trasa först. Sedan hitta en produkt i ditt kök som har absorberande granulat, som lecitin, som säljs i hälsokostbutiker. Häll granulerna över fläcken att absorbera så mycket vätska du kan. Leta efter enzymet berikade pet urin rengöringsprodukter i en sällskapsdjur leverans butik. Dessa kan vara besprutas eller hälls på återstående fläcken för mer grundlig borttagning. Kommersiella mattrengöring produkter kan vara nödvändigt för torkade urin fläckar; många av dessa innehåller kraftfulla enzymer som tar bort bakterier och doften av urin.