Det bästa sättet att plantera Paw Paw frön

Asimina triloba, den gemensamma pawpaw, är den största träd frukten hemma i USA. Den växer vild i ädelträskogar i 25 stater i öst och Mellanvästern. Norra olika är lövfällande och tål kyla, medan södra olika är ofta en evergreen. Aromatiska pawpaw frukten bytet snabbt i rumstemperatur men kan förvaras i kylskåp i upp till tre veckor. Pawpaw träd sprids normalt av sticklingar. Växande dem från frön är mer komplicerat...

Förbereda frön

Frukten bör tas ut för utsäde när köttet är mjukt.

Blötlägg frukt i några minuter. Ta bort fruktköttet från frön.

Sterilisera frön genom att skaka dem i en eller två minuter i en 10 till 20 procent lösning med blekmedel och vatten.

Skölj fröna flera gånger i destillerat vatten.

Sterilisering fröna hjälper till att minska förorening av svampar och bakterier under lagring.

Fröet grobarhet

Utsäde av pawpaw gror långsamt. Om utsäde fryser, eller torkar ut, det kommer förstöra vilande, omogna embryot. Tre dagar i rumstemperatur kommer att orsaka grobarhet sjunka till mindre än 20 procent.

Utsäde stratifiering är praxis att sätta fröna i fuktig medium för att efterlikna den naturliga miljön måste fröet gror. För att stratifiera pawpaw utsäde, lägga fröna i en plast ziplock påse med vissa fuktiga sphagnum mossa. Detta kommer att hålla fröna fuktig och undertrycka tillväxten av svampar och bakterier.

Lägg ziplock påse i kylskåpet på 32 till 40 grader Fahrenheit. För att gro, måste fröna hållas kall och fuktig för 70-100 dagar.

Efter du stratifiera utsädet, beså det en tum djupt i en väl kolsyrat jord mix. Jorden bör ha pH surhetsgrad betyget 5,5-7 och vara 75 till 85 grader Fahrenheit.

Pawpaw har en stor kran rot så bör du använda en tree pot från 14 till 18 inches hög.

Utsädet kommer att generera i två eller tre veckor, men skotten tar cirka två månader att dyka upp.

Pawpaw fröet gror innanför frö skalet och under marken. Fotograferingen dyker upp utan någon embryonala blad.

Skötsel av plantor

Papaya är understory träd som trivs i hög, brokig skugga som tillhandahålls av högre träd. Gror plantorna är känsliga för fullt solljus. Du kan växa plantor i behållare utan nyans i ett växthus.

Om de odlas utanför, är skuggning krävs för det första året eller två.

Pawpaw träd growly för de två första åren och sedan fart upp. När de unga träd är sex fot lång, börjar vanligtvis tar fem till åtta år, de bära frukt.