Det bästa sättet att odla Patchouli

Patchouli är en växt som är mest känd för sin starka musky doft som kan användas som en doft. Förutom för sin doft, patchouli används även för kulinariska ändamål, kallt och kroppen rättsmedel, och den olja som utvinns ur växten används för tuggummin, bakverk och godis.

Där Patchouli växer

Patchouli växer bäst i varma, fuktiga klimat som det är inhemska i Sydostasien. De växer också på områden som Florida och Texas. Patchouli anläggningen anses en tropisk perenn. Det är bäst att odla patchouli som en house växt när de bor i kallare klimat och bör göras så inomhus för att förhindra dödar växten med frost.

Olika sätt att växa

Det finns ett par sätt att odla patchouli. Ett sätt är att föröka genom sticklingar, helst semi vedartade sticklingar i höst eller vinter. Förökningsmaterial av sticklingar innebär att du kan växa nya anläggningar genom att klippa stjälkarna av löv och plantera dem i jord. Med rätt skötsel, kan de växa rötter och börjar tillväxt som en enskild anläggning. Halvt vedartade sticklingar är stjälkar som inte mognat ännu fullt ut. Efter styckning är det bäst att trimma bort överflödigt bladen från stjälken, behandla avskurna stjälken med hormon att öka dess förmåga att växa rötter och plantera stammen i fuktig jord. Behålla fukt för stammen som det är ett viktigt steg mot att utveckla rötter. Böka hormoner finns i alla hem och trädgård butik. Ett annat sätt att odla patchouli är att odla med frön. Behandla fröna som perenner och därför frön bör vara besådd i höst eller vinter så att det kommer att blomma under varmare väder. Du kan också köpa pre rotade växter och helt enkelt att växa dem hemma. Men återigen är det bästa sättet att växa genom att använda semi vedartade sticklingar som det är kan producera mer växter med större lätthet än växer med frön.

Förhållandena för odling

De bästa förutsättningarna för att odla patchouli är i fullt solljus eller partiell skuggning. Om växer som en house anläggning, är det bäst att sätta anläggningen nära en fönsterbräda där det kommer att få de flesta mängden solen. Det kan också växa under lysrör men bör placeras nära lampan. Markens behov att vara fuktig på alla gånger och ska ha bra dränering. Om att få mer noggranna, se till att pH-nivån är på 7. Använda gödselmedel, försiktigt så att inte gödsla över. Se till att hålla anläggningen i varma platser.