Det bästa sättet att hålla blad ur min rännor

Det bästa sättet att hålla blad ur min rännor

Rännorna är en viktig del i att upprätthålla ditt hem. Att hålla hängrännor utan bladen hjälper dem att göra sitt jobb ordentligt. De projekt avrinning från regnoväder från ditt hem. Detta förhindrar rygg plask på din rangerbangård, skyddar matjorden, hjälper till att hålla källare och crawlspaces torr och sköldar fönster och dörrar från ruttnande och vatten infiltration. Ta bort bladen från rännstenen området är ett tidskrävande och kladdigt jobb. Att hindra dem från att få in rännor är i första hand ett effektivt sätt att undvika uppgiften.

Instruktioner

•Installera rännan vakter att förhindra löv, barr och annat skräp från igensättning fästmarginaler. De är oftast tråd eller en typ av mesh screening som låter regnet för att få igenom maskorna men förhindrar annat skräp från att nå rännor. Det är dyrt att ha dem professionellt installerat; kostnaden kan variera från $20 till $30 per fot--från och med November 2010--om det görs av en professionell. Gör det innebär själv vanligtvis bara böja eller skära vakterna för att passa dina hängrännor och trycka dem på plats. Prisintervallet för en genomsnittlig storlek hem med cirka 160 linjära fot av hängrännor, i November 2010, är ca $100 för hemmafixare gutter vakterna.

•Inspect fästmarginaler på minst två gånger per år för eventuella problem som delar upp eller tårar som kan orsaka igensättning. Om rännor är i gott skick, kommer att mindre löv och annat skräp springa iväg med regnvatten. Trasiga, skadade områden inne rännor orsaka buildups och igensättning.

•Prune och trim alla träd nära ditt hus som orsakar rännor att täppa. Om träden är ca 3 eller 4 fot lägre än rännor, är bladen mindre sannolikt att landa i rännor såvida du uppleva kraftiga vindar.

Tips & varningar

  • Rengör fästmarginaler minst två gånger per år eller anlita en professionell till gör den. Detta underhåll hjälper till att förhindra kostsamma reparationer senare.
  • Du kan köpa rännan vakter och göra jobbet själv på hårdvara och hem leverans butiker.