Det bästa sättet att bli av med lim. lukt

Det bästa sättet att bli av med lim. lukt

En kvardröjande lukt av härdande lim är både obehaglig och ohälsosamma, potentiellt orsakar huvudvärk, svårt att andas och sinus irritation. Det bästa sättet att ta bort dessa lukter är god ventilation och upprepad rengöring av området för att bli av med alla rester. Tiden är oftast det enda sättet att helt bli av lim lukter, som det kan ta upp till en månad för lim att helt bota.

God Ventilation

Det rekommenderas att du arbetar i ett väl ventilerat utrymme eftersom de flesta lim sätta bort skadliga ångor. Utan ventilation, kan dessa ångor bygga i rummet och genomsyra tyg, kläder och mattor. Även efter arbetet är klart, är det bäst att lämna rummet ventilerade så att rök att försvinna i upp till 24 timmar. Några släppt gaser är tyngre än luft och kommer att dröja nära golvet, vilket gör dem mindre benägna att försvinna. Hålla lukten tränger in resten av huset genom att stänga dörrarna till rummet. Öppna rum Fönstren i stället för att skapa en crosscurrent. Om nödvändigt, sätta en fläkt i fönstret att tvinga luften genom rummet.

Rengöring av området

Upprepade och grundlig rengöring av ett nytt golv, mattor eller andra ombyggda området kan hjälpa till att ta bort lim lukter för. Rengöring avlägsnar både rester från lösningsmedel och lim som används i projekt. Sprida bakpulver på ett nytt golv eller matta. Låt det sitta över natten, och bakpulver kommer att absorbera en del av rök. Dammsuga upp bakpulver nästa dag. Ett annat alternativ är att ånga rengöra en ny matta med två koppar vit vinäger i en tank med rent vatten. Ättika har egenskaper för att ta bort lukt, och steam clean kommer att ta bort överblivna rester. Det är en bra idé att hålla några barn från området medan bakpulver eller vinäger är i bruk.

Lukt som orsakas av härdning lösningsmedel

En lim lukt som varar flera dagar efter ett slutfört projekt är mest sannolikt orsakas av en produkt som inte har helt botade ännu. Vissa produkter torr på ytan, men är fortfarande "våt" under. Lukten sker regelbundet som de rök från härdande lim gradvis frigörs genom mattan eller golv yta. För vissa produkter, kan bota tid vara en månad. Bekämpa rök som de släpps genom att öppna windows och dammsuga golven varje några dagar.

Rum med dålig Ventilation

Vissa områden, såsom källare, saknar fönster och dörrar för god ventilation. Det är fortfarande möjligt att minska lim lukter i dessa områden. Ställa in en rad fans pekar upp för trapporna eller ut genom ett fönster i källaren för att cirkulera luften i rätt riktning. Strö bakpulver och vakuum eller sopa upp regelbundet för att absorbera lukter. Dessutom en rad kemikalier adsorberas av aktivt kol. Överväga att placera ett luftfilter som innehåller aktivt kol i rummet.