Det bästa limmet för att reparera häst filtar

Häst filtar har att stå upp till en mängd olika missbruk, särskilt om de används i mycket kallt klimat där hästarna bär dem utanför på vintern förutom i ett stall. Som häst filtar normalt kostnaden upp till $100, räknar de flesta hästägare med att få flera år av användningen av dem innan behöva ersätta dem. Hästägare kan förlänga tjänstgöringstiden för deras häst filtar genom att göra mindre reparationer till dem som de är skadade.

Häst filtar och lim

Inte alla häst filtar är skapade lika, eller ens använder samma material, vilket gör att hitta det bästa limmet för din särskilda filt lite mer utmanande än det skulle vara om alla filtar var identiska. Det bästa limmet för din filt kommer att vara den som obligationer effektivt med materialet i din filt och håller upp mot de villkor som din häst presenterar. Blöta vädret och grov betesmark villkor är mer benägna att allvarligt testa din filt och dess reparation lim än en ombonad, varm, torr stall och en häst som inte är benägna att försöka smitta sin filt av sig på de närmaste stall dörren.

Reparationskit för häst filt

Ett antal olika företag sälja häst filt reparationssatser som innehåller korrigeringsfiler och väderbeständigt, flexibla lim fungerar på flesta häst filtar. Filt reparationskit kan användas för att sätta tillbaka remmar eller patch revor och hål i filten. Använda en filt reparationssats är förmodligen det enklaste och mest effektiva sättet att reparera en häst filt. Nackdelen med en filt reparationssats är att många equine leverans butiker inte ska förvaras i lager och du kan behöva beställa kit och vänta flera dagar för att komma fram. Vissa Hästfolk har använt tältet reparationssatser på häst täcken, som de är lätt tillgängliga i de flesta områden och tält dela ett antal fastigheter med häst filtar (vattentät, nylon, smidig).

Superlim

I en knipa, kan du tillämpa superlim på en gammal häst filt som en snabb reparation för skador. Medan det inte kommer att vara den mest attraktiva reparationen och förmodligen inte bör användas på filtar du planerar på att reparera ordentligt vid en senare tidpunkt, kan super lim användas att försegla tårar tillbaka tillsammans, sätta tillbaka en rem eller tillämpa en nylon lapp över toppen av en rip. Superlim är lätt tillgängliga, någorlunda flexibel, snabb att använda och vattentät.

Järn-på lappen

Stryka på plåster kan användas på små revor, som tillhandahåller att din filt tål att bli strukna (de flesta kan). En järn-på lapp kan användas till att täcka en litet hål eller tår; se bara till att tyget du använder är flexibel och att både tyget och limmet på baksidan av det är vattentät.