Designidéer för hur man bygger en utomhus fontän

Fontäner lugnande, både visuellt och hörbart. De är trevliga tillägg till en gård, och kan skapa en stark brännpunkt. Du kan bygga en utomhus fontän som enkelt eller komplicerat som du vill, och alla kan göra en i bara några timmar. Utformningen av fontänen är ett viktigt första steg, och dessa idéer kan hjälpa dig att bestämma hur man gör din fontän som passar din personlighet och stil.

Webbplats

Välj område för din nya fontän noggrant. Också, oavsett hur mycket du älskar tanken på en Grecian urn fontän, det förmodligen kommer att se sin plats bredvid en rustik timmerstuga eller ett tre våningar viktorianska hus. Välj material och se till att utformning och placering av din utomhus fontän passar stilen på din gård och hem.

Basin

Viktigaste materiella behovet av en fontän är en vattentät bassäng. Bassängen är det som håller vattnet innan pumpen skotten upp ut och kan om flöda tillbaka ner i bassängen igen. En bassäng ger en kontinuerlig återanvändning av samma vatten. Du kan använda en vanlig bassäng gjorda just för vatten fontäner, ett stort fågelbad, eller ens hitta unika anläggning skålar som stora kastruller eller krukor. De måste inte läcka, och de måste hålla tillräckligt med vatten bränsle storlek fontänen du tänker använda.

Fontän hösten material

Du behöver inte hålla med standard material att bygga din utomhus fontän. Håll ögonen öppna och vara kreativ. Användningsområden som skiktad lerkrukor att bilda en fontän kaskad. Placera din valda material i unika mönster. Du behöver inte nöja sig med mjuka linjer eller perfekt balans på alla sidor. Stapla flera stora stenar på varandra för en vattenfall effekt från din mellersta fontän.

Dolda Basin

Begrava din fångst vattenbehållaren underground, täckas med trä lister. Placera en pump i handfatet och köra slangen upp genom mitten av öppningen genom lamellerna och placera stora asfaltläggare över öppningen. Bygga ett fall upp över mitten av täckt med tegel, stenar, stenar eller något material som du föredrar. Det ser ut som en liten varmvattenberedare utbrott från marken, men bassängen och pumpen är underground, och vattnet rinner ner i fångsten pan och ut igen via pump och slangar.

Kruka i en pott

Använd en stor gryta, placeras över en dold underjordisk liten kruka, och kör pumpen ur lägre potten. Kör slangen genom stora potten ovan och fyll på med vatten så att vattnet flödar över sidorna av potten och rinner ner till den lägre handfatet.