Designidéer för Glaskakel på Pool steg

Designidéer för Glaskakel på Pool steg

Kaklade pooler Lägg förfining till din bakgård landskap och införliva high-end glas kakel lägger till anpassningsbara skillnad till din pool design. Takpannor av glas finns i ett brett spektrum av storlekar, former och färger för att passa din övergripande pool design och särskilja din pool från andra i ditt närområde. Även glas kakel är favoritalternativ till foder i kanterna av pooler, kan de också användas för att lägga till visuella intresse till din pool steg.

Överväganden för konstruktioner

Glas kakel är en av de mest mångsidiga och färgglada alternativ för pool kakel design, men införliva dem i din pool trappor kräver noggrann planering. Pool trappa är vanligtvis texturerat eller grov för att minska risken för halka medan införsel till eller utförsel poolen. Glas kakel är slät yta plattor och som täcker stora delar av din pool kliver i plattor ökar chanserna att människor kan halka och skada sig själva. Om du inkluderar släta glas kakel i din trappa design, se till att en betydande del av den trappa texturerat eller nonslip så att smidigare plattor kan undvikas om det behövs.

Steg kantning

Foder i kanterna på din pool steg med färgstarka glas kakel inte bara lägger till anpassade dekorativ detalj, men det ger också en naturligt reflekterande yta så att du kan se steg tydligt genom vattnet. För en ren, enkel utseende, välja små, fyrkantiga glas kakel i en mörkare nyans av blå än din pool yta. Minimera mängden av injekteringsbruk mellan varje kakel att skapa en linje av plattor som följer formen på kanten av varje trappa. Om du föredrar en mer lekfull design, välja takpannor av glas som har behandlats med skimrande eller färgad emalj att ge dem en glittrig, handmålade utseende. Köra brickor i två rader längs framkanten av varje trappa ett djärvare förhållningssätt till trappa kantning.

Kakel mosaik skär

Stora i mark pooler inkluderar ofta anpassade kakel mosaik i mitten av poolen golvet, men mindre, glas kakel mosaik finns också alternativ för pool steg. Förformade Glaskakel mosaik sträcker sig från barn-liknande simning fisk i färgglada gula och orange glas till mer sofistikerade mönster som mörk blå fleur de lis eller gult och guld solen spiraler. För en nyckfull utseende, Välj flera mosaiker i samma tema, undervattens varelser, och placera dem fördelas över varje trappa som om de är simning. Om du föredrar en enklare design, lägga mosaik längs långt kanterna på varje trappa och hålla promenadvägar i trappan gratis för nonslip inträde och avsluta.

Abstrakt mönster

Takpannor av glas finns i mindre vanliga former om du är intresserad av att skapa din egen mer abstrakta mönster på din pool trappa. Om du vill sätta en twist på den mer standardiserade kvadrat kakel kantning, välja istället avlånga diamantformade glas kakel. Ordna diamanter i en harlequin-inspirerade mönster längs din trappor gränser för en distinkt design. Runda glas kakel är mindre vanliga och kan vara dyrare, men de är perfekt för att skapa en lekfull bubbla-inspirerade mönster. Välj flera storlekar av runda plattor i olika nyanser av blått, och ägna en sida av trappan till brickor som om bubblorna kommer uppför trappan från djupet av poolen. För verkligt abstrakta mönster, välja slumpmässiga-skära glas pärla kakel i asymmetriska former och flera färger. Ordna brickorna längs trapporna kanterna för en handgjord look, eller använda formerna för att skapa din egen individualiserad mosaiker.