Designguiden för staket

Bygga ett staket på din egendom är en väletablerad metod för att definiera gränserna för din fastighet samt att ge en större känsla av avskildhet. Eftersom pendel- och hus har ökat närmare till var under åren, har sekretess elementet tenderat att ta på mer betydelse än gränsen definition. Oavsett dina planer innebär, den dominerande kraften i utformningen är att säkerställa att dina planer passar ditt syfte.

Material

Efter strikt definiera syftet som ditt stängsel kommer att tjäna, är nästa steg att välja rätt byggnadsmaterialen. Alternativ som finns för att bygga ett staket har aldrig varit mer olika. Material ingår kedjelänk, trä och syntetiska kompositer. Det material du väljer kommer att gå en lång väg mot bestämma stil med avslutade projektet.

Stil

Stil bör helst passa primära behov. Ett lågt staket är ett verkligt val när målet är att ge ditt hem en specifik gammaldags och traditionell känsla. Ett grundläggande kedjelänk staket uppfyller målen för säkerhet och användning i en landskapsplanering plan som använder vinstockar och klätterväxter. En post-och-rail fence design ger ett sätt att staket i en betydande bit av egendom snabbt, kostnadseffektivt och med mindre produktion av arbetskraft än andra mönster.

Underhåll

En grundläggande men lätt förbisedd aspekt vid utformningen av ett stängsel som är rätt för dig är övervägande av underhåll när konstruktionen är klar. När man överväger ett trästaket, Tänk på de potentiella skevhet och hängande och kostnaden i material och extra arbete att reparera ett staket som har blivit slitna och ointressant. Mortel i tegel och sten staket kan börja spricka med tiden och behöver lapp. Kedja-link också hängande och frågor i samband med stängsel blir lös och böjda.

Koder och regler

Kontrollera alltid med din stadens byggnormer samt grannskapet stadgans bestämmelser när det gäller frågan staket höjd och placering. Inte bygga staketet för hög, och var försiktig att ditt staket ligger inom acceptabla utrymmen inuti din egendom rader.

Granne överväganden

Undvika potentiella oenighet och konfrontationer med grannar när bygga ett stängsel längs gränsen mellan egenskaper genom att rådfråga dem om dina planer innan du börjar bygga. Även om ditt staket planer följer gemenskapens och grannskapet koder och bestämmelser, bör du ställa ut ett tecken på god tro genom att låta grannen vet om ditt staket planer i förväg för att ge honom möjlighet att luften några klagomål innan det är för sent för dig att göra acceptabelt boende.

Fäktning på en sluttning

Planera noga om din staket design kommer att omfatta sluttande mark. Om du vill ha ditt staket till kontur tillsammans med marken, gå med antingen en järnväg eller staket design. Planera på ett staket som skapar sektioner för att uppnå en trappa steg effekt ner i backen om du väljer att bygga korg väva eller träpaneler staket.