Den genomsnittliga ugn ersättningskostnaden

Den genomsnittliga ugn ersättningskostnaden

Ersättningskostnaden för en ugn beror på storlek, typ av ugn, geografiska läge och om någon duct fungerar eller om systemet kräver ytterligare ändringar. Ett bra tillvägagångssätt är att få tre uppskattningar för att ersätta en panna och jämföra kostnader, entreprenörer och märken av ugnar. Det finns fem typer av ugnen: gas ugn, gaspanna, oljepanna, elektrisk ugn och värmepump. Ugnen ensam kan kosta mindre än $1.000 2014, men installationen kan dubbla eller tredubbla återanskaffningsvärdet. Gasugn är vanligtvis den billigast att köra.

Priserna på gas ugn

Gas ugnar finns i många olika former och storlekar. En ugn för en 1 000 m² stort hem kommer att inte kosta lika mycket som en ugn för en 3 000 m² stort två våningar hem. Det finns också olika nivåer av effektivitet och etappvis ugnar. Gas ugnar som är enstegs och 80 procent effektiv är $2,000 och upp, installeras. Nittio procent effektiv enstegs ugnar genomsnitt $2.370 installerat 2014. Etappvis eller modulerande ugnar med variabel hastighet blåsmaskiner som är 95 procent effektiv eller högre kan kostnaden $5000 till $7,500 och högre. En entreprenör kan vanligtvis installera en gasugn på en dag.

Gaskostnader panna

2014, gas panna ersätter kostar från $2.500 till $5000 för en panna som mitten av effektivitet och $6,000 till $9.000 för en högeffektiv panna. Installationen kan ta flera dagar och kan kräva ytterligare ändringar och reparationer om den befintliga pannan är gammal. Merkostnader för en gas panna ersättning är en brand inspektion av lokala tjänstemän, att lägga till en skorsten liner och ta bort en gammal eldningsolja tank.

Olja ugn kostnader

Ersättningskostnaden för en oljepanna 2014 i genomsnitt $5,780 installerat. Vissa installationer kräver ytterligare ändringar och kan köra till cirka $7.800. Entreprenörer överväga oljepanna när en gasugn inte är möjligt. Olja ugnar kan inte uppnå samma höga effektivitet som gas ugnar, kan pågå mellan 15 till 20 år och kräver regelbundet underhåll.

Elektrisk ugn kostnader

Att ersätta en elektrisk ugn 2014 kostar $1.590 till $2,457 installerat. Den elektriska ugnen är det billigaste installera, men den dyraste att fungera. Om gas eller olja ugnar inte är ett alternativ, skulle en elektrisk ugn vara ditt val. Elektriska ugnar kan pågå från 25 till 30 år och har en effektivitetskvot på 80 till 90 procent.

Värmepump kostnader

Värmepumpar fungerar som en två-i-en ugn och luftkonditioneringen. De är dyrare att installera än en ugn, men är en av de mest effektiva sätten att värma eller kyla ditt hem. Priserna varierar från $1,500 till $7.500. En värmepump rekommenderas inte för områden där det finns en betydande mängd nedan-frysning temperaturer eftersom en säkerhetskopia värmesystem blir nödvändigt när temperaturen understiger cirka 35 grader Celsius.