Den genomsnittliga kostnaden för matjord

Matjorden har en mängd olika trädgårdsarbete användningsområden, inbegripet utjämning ut områden i din trädgård, hjälpa snabbt gräs tillväxt i karga områden och förbereda blomsterrabatter för plantering. Sedan matjorden har flera användningsområden och är så mångsidig, är det klokt att ta reda på den totala kostnaden för matjorden innan ett trädgårdsarbete projekt. Att hitta ett pris för matjord och hitta det bästa priset är dock oftast två olika saker.

Genomsnittlig kostnad

Matjord vanligtvis säljs av påsen hem förbättring eller trädgårdsarbete leverans butiker. En 40-pund bag matjord omfattar ungefär en kubik fot, och sträcker sig från $2 till $5 per påse. Kostnaden variationerna komma brukar från kvaliteten på matjord och om det innehåller komposterat material eller blandades med gödselmedel och andra produkter som tillväxt-stimulerande. Vid uppskattningen av material och kostnaden för ett projekt som trädgårdsarbete, beräkna totalen kubikfot innan du springer iväg till affären för att köpa matjord.

Att hitta kubikfot

För att beräkna totala kubikfot, multiplicera längd, bredd och djup i området som kräver smutsa. Till exempel, om du vill att utjämna en blomma säng som är 12 fot bred och 3 fot lång och 1 fot djupa, beräkningen är: 12 x 3 x 1 = 36 kubikfot. Till en kostnad av $2 till $5 per påse, skulle totalen vara mellan $72 och $180.

Plantskolor

Matjord säljs av påsen är inte alltid det bästa värdet. Plantskolor är välfylld med smuts och grus och kan ge stora mängder matjord för mycket mindre än kostnaden för säckar fynd-store varumärken, i de flesta fall. Plantskolor kommer även att leverera matjord, vilket betyder att allt du behöver göra är sprida över området när det släpps.

Ersättning

Matjord varar inte för evigt. Det är oftast nödvändigt att sprida matjord i rabatter och gräsmattor minst en gång om året. Detta är en utmärkt ersättning vid beräkning av landskapsarkitektur kostar år under året.