Den genomsnittliga kostnaden för ett dussin rosor

Den genomsnittliga kostnaden för ett dussin rosor beror på flera faktorer. Om du köper kan rosor betyda du betala mer eller mindre. När du köper kan rosor resultera i en varians tio, tjugo eller mer dollar. Hur du köper dem påverkar den genomsnittliga kostnaden också. Slutligen, vad för slags rosor du köper påverkar priset, alltför.

Där

Rosor är tillgängliga i dagligvaruhandeln, florister, och online. Livsmedelsbutiker ofta har minst en blomma och plantera shop i avsnittet produkter om inte en heltid florist. Ett dussin rosor i en plastfolie kostar i genomsnitt ca $10.00 per dussin på livsmedelsbutik. Florister erbjuder ett dussin rosor i en låda eller insvept i vävnad för omkring $30. Online florister erbjuder rosor på något mindre än de köpt på grannskapet florist. Blommorna levereras direkt från odlaren kostar mindre än de som köpts från online florister, men ibland en minsta inköp av flera dussin rosor krävs.

När

Rosor är en av de blommor som är alltid i säsong någonstans i världen. Kostnader variera inte mycket oavsett om du köper blommor på våren eller död av vintern. Vad påverkar kostnaden är efterfrågan på rosor. Mors dag skapar en enorm efterfrågan blommor i allmänhet och det inkluderar rosor. Den genomsnittliga kostnaden för rosor kommer närmare till $30 på livsmedelsbutik och $50 på en blomsteraffär. Alla hjärtans dag är det andra när det gäller ökningen av den genomsnittliga kostnaden för ett dussin rosor och priserna är ungefär samma som för mors dag. Slutligen är juni rosor dyrare eftersom brudar för juni månad för bröllop och rosor är en favorit för Bröllopsbuketter och arrangemang.

Hur

Hur du köpa rosor påverkar kostnaderna. Ett dussin rosor inslagna i cellofan kostar mindre än ett dussin rosor i en vas. Lägga till grönska och baby's breath och priset ökar igen. Rosor i en tabell arrangemang kräver tid och ansträngning av florist och det betyder att priset går upp. Levereras rosor amp upp priset ännu mer.

Vad

Typ av rosor du köper kommer att inverka på det genomsnittliga priset. Röda rosor är mest efterfrågad. Odlarna vet detta och växa mer röda rosor för att möta efterfrågan. Exotiska färger som lila eller nästan svart kostnaden mer än standard färger i rött, rosa och vit. Starkt doftande rosor eller mycket stora blommade rosor kostar mer.

Genomsnittliga priset varierar

Den genomsnittliga kostnaden för ett dussin rosor varierar från omkring $10 till nästan $100 beroende på var och när de är köpt, vad för slags rosor du köper, och hur rosorna är ordnade.