Den bästa tiden på året att klippa träd för ved

Ved är ett effektivt bränsle för vedeldade kaminer, spisar, ugnar, pannor och lägereldar. Gör det själv husägare, med rätt verktyg och redskap, kan enkelt samla trä för värmen under den kalla årstiden. När klippa ved, bär alltid en hardhat, handskar, skyddande käkar, tillbaka stöd och öron och ögonskydd. Ved kan skördas någon tid på året, när du har tid och lust.

Våren

Om du er klappanden träd på en egen egenskap eller woodlot, markera träd för borttagning på våren. Tidigt på våren, innan lövträd har blad ut, är det enklaste att identifiera träd med skadade kronor, brutna grenar eller split stammar. När bladen utvecklas, är det svårt att noga inspektera tak av träd och bedöma skador. Mark träd markerat för borttagning med en fet mark av färgglada sprayfärg, utsläppande märket i ögonhöjd på stammen. När dina träd markeras, kan du börja skära-- eller skära när det passar senare under säsongen.

Sommaren

Om vädret är behagligt och bidrar till styckning, är sommaren en bra tid att klippa ved. Dock om temperaturerna har skjutit i höjden och skogen är fnöske-torr, kan en motorsåg orsaka en gnista som kunde antända en skogsbrand. Om du har säkrat ved tillstånd och skär på USA Forest Service, Bureau of Land Management eller statlig mark, var noga med att kontrollera med de lämpliga myndigheterna att avgöra brand fara status och om det finns begränsningar på ved skärning. USFA begränsar normalt sommaren vedhuggning till tidigt på morgonen timmar när Daggen är närvarande, att undertrycka gnistor.

Hösten

Efter de varma dagarna i sommar har passerat, är svalare dagar en trevlig tid att skära ved. Ved som har haft en chans att grundligt torr ger mest värme och den minst rök när den bränns. Ved bör staplas på ett sätt som tillåter luft att cirkulera runt trä, och bör vara kryddat för ett år före bränning. Ved som är staplade i höst kommer att vara väl kryddat och klar för användning året därpå.

Vinter

På vintern när marken har fryst, innan snön har haft en chans att samla sig, är en utmärkt tid att skörda ved. Om du drar loggar ut ur skogen, kommer de medar lättare på frusna marken. Om du använder en traktor eller lastbil för att ta bort loggarna, hindrar den frusna marken utrustningen från att sjunka i mjuka, våta marken. Vinterstormar skada träd, vilket får dem att störta. Det är relativt lätt att skörda ved från träd som har fallit på nycker av Moder natur. Om ett träd är nere på privat egendom som inte är din, var noga med att få tillstånd av fastighetsägaren innan skörd vintern trä.