Den bästa tiden att ympa valnöt träd

Ympning kopplingar kvistar eller knoppar av ett valnötsträd att stammen av en annan för bättre bära frukt träd. Rotstock är trädet du ympa till scions är ympkvistar som kommer att anslutas till grundstammen.

Svarta valnötter vs engelska valnötter

Juglans nigra är svart valnöt Juglans regia är engelska eller Persiska valnöt. Svarta valnötter är notoriskt svåra att ympa.

Traditionella tid

Traditionella ympning sker efter sista hård frost men innan varmt väder. Bästa valnöt bengraft fönstret är de sex veckorna av aktiva våren tillväxt (mars till mitten av juni). Olika typer av ympning har olika optimala tider.

Skjuta ympning

Ta scion trä som leaf knopparna börjar svälla (februari-mars beroende på klimatet). Graft skott börja som grundstam lämnar öppna och färg precis innan våren tillväxt. Graft till mitten av juni när trä börjar härda.

Knopp ympning

Spirande går tillväxt knoppar (inte blomknoppar) och din grundstammen. Börja som nya blad vecklas ut och stoppa när nya skott är mer än 12 inches lång. Bud under vintern dvala om du har ett skyddat växthus för din grundstammen.

Topworking och beläggning ympning

Gråtande sap i mitten till slutet av våren kan förhindra ympkvistar från att även om detta är den bästa tiden i valnöt tillväxtcykeln för ympning. Avskuren grundstam högre än vanligt för andra frukter och vänta på sap blödning för att stoppa.