Den bästa tiden att starta en köksträdgård

Den bästa tiden att starta en köksträdgård

Den bästa tiden att starta en köksträdgård beror på vad grödor du vill växa. Använd kallt ramar, som är box-liknande strukturer med plast eller glas toppar och rad covers som är gjorda av polyester eller polyeten material, att skydda grödor som odlas under lågsäsong.

Vad att plantera på våren

Direkt så cool säsong grödor såsom ärter, rödbetor, broccoli och kål i öppen trädgård i April när du arbetar i marken, enligt University of Minnesota Extension. Värma jorden med svart plast eller kompost; täcker området med en ram för kallt att plantera varmt väder grödor i April.

Sommaren sådd

Plantera tomater, aubergine, okra, squash och paprika i mitten av maj i öppen trädgård, efter all risk för frost har passerats, enligt Iowa State University. Utöka skördetid av dessa grödor till hösten med kalla ramar och rad täcker för att skydda dem från tidig frost.

Höst och vinter skörd

Juli är den bästa tiden att starta en köksträdgård för höst eller vinter skörd, enligt Texas A & M University. Plantera en mängd häftiga säsong grödor, såsom brysselkål, morötter, grönkål och sallad, samt många av samma grödor du planterade i tidig vår, enligt Washington State University.