Den bästa tiden att plantera din trädgård i sydöstra Mississippi

Den bästa tiden att plantera din trädgård i sydöstra Mississippi

Sydöstra Mississippi ligger i USDA plantering zoner 8a och 8b, med genomsnittliga årliga minimum temperaturer mellan 10 och 15 grader. Detta område har ett varmt klimat och en lång växtsäsong. Plantera din trädgård på schema för att dra nytta av Mississippis gynnsamma odlingsförhållanden.

Cool-väder grönsaker

Plantering cool säsong grönsaker för sent kan orsaka problem, eftersom dessa anläggningar inte tolerera varma somrar väl. I de flesta av sydöstra Mississippi, bör grönsaker som rödbetor, broccoli, morötter och sallad planteras mellan mitten av februari och mars. I den extrema södra delen av statligt, plantera ännu tidigare--i januari för vissa känsliga sallat. Norr om Greene county tenderar sydöstra Mississippi att vara något svalare än den västra delen av staten, att ge trädgårdsmästare lite mer flexibilitet i cool-väder jordbearbetning.

Varma vädret grönsaker

Varma vädret växter som bönor, aubergine, tomater och squash inte gör väl medan nätterna är fortfarande kall. Plantera dessa grönsaker när faran för frost har gått--mellan mitten av mars och tidigt kan för de flesta områden, och så tidigt som 1 mars för Pearl River, Harrison, Jackson och Hancock län.

Hösten trädgårdar

Sydöstra Mississippi långa växtsäsongen innebär att nedgången grödor kan ge nästan lika mycket som våren planteringar. Anläggningen cool-väder grönsaker igen i slutet av sommaren och tidigt faller för en andra avkastning.