Den bästa tiden att beskära en kinesisk Pistache träd

Den kinesiska pistache (Pistacia chinensis) är en lövfällande, små - till medelstora träd används ofta som en skugga träd i landskap. Trädet är att föredra för dess låga underhållskostnader och förmåga att tolerera hård odlingsförhållanden som dålig jord. Kinesiska pistache är hemma i de centrala och västra regionerna i Kina, där oljan från träd frön är användning i produktionen av biodiesel. Kinesiska pistache träd nytta av regelbunden beskärning görs vid en viss tid på året.

Beskärning av krav

Kinesiska pistache trädet har naturligtvis mycket få grenar. Oavsett grenar växer på träd tenderar att växa i ett kluster från en enda på stammen. Detta är anledningen till att trädet behöver genomgå speciell beskärning och kräver utbildning från början för att utveckla en robustare, rundade, flera grenad form, som föreslagits av University of Florida förlängning.

Beskärning av tid

Den bästa tiden att beskära trädet kinesiska pistache är under vintern, rekommenderar Judy Lowe i Orthos alla om beskärning. Vintern är den Rekommenderad tid för beskärning lövträd som den kinesiska pistache av flera skäl. Bristen på bladen gör det lätt att Visa förgrenade struktur trädet och möjliggör mer målinriktat beskärning. Insekter och sjukdomar är också inte aktiva under vintern och detta minskar risken för infektion genom beskärning nedskärningar.

Beskärning av unga träd

Ta bort toppen av unga plantor att tvinga tillväxten av flera grenar från början. Välj en enda filial stammen och ta bort alla andra grenar. När trädet är längre, plommon av toppen igen, avstånd nya beskärning skär 1 1/2 till 2 fot över tidigare snittet. Detta kommer att uppmuntra till ytterligare gren tillväxt. Fortsätta beskärning tills en väl utvecklad form och form uppnås med flera grenar.

Beskärning av träd

När träden är äldre och mognare, beskära för att ta bort alla grenar som har en nedåtgående tillväxt. Också ta bort grenar som utvecklas mycket smala crotches och alla döda grenar. Se till att tunna grenar sido med i syfte att minska någon större vikt på ställningar. Undvik att plantera den kinesiska pistache i för mycket skugga eftersom detta leder till en dålig tillväxt och form.