Den bästa mögel & mögel borttagning metoder

När det finns fukt i ditt hem, kommer mögel eller mögel sannolikt att växa. Att bli av med mögel är nödvändiga för att skydda dina ägodelar, ditt hem och din hälsa. Om du inte gör det korrekt, men kan du sluta gör mer skada än nytta. Innan du försöker något mögel eller mögel borttagning, kontrollera att du satt på skyddskläder, inklusive gummihandskar, en N-95 andningsskydd, skyddsglasögon, en långärmad tröja och långa byxor. För de flesta ytor, kommer du vill använda allmänna allrengöringsmedel metoden som rekommenderas av US Environmental Protection Agency (EPA), U. S. Department of Labor Occupational Safety och hälsa Administration (OSHA) och Centers for Disease Control och Prevention (CDC).

Allmän allrengöringsmedel metod

Spraya ytan med en lösning av vatten och diskmedel. Dammsug sedan ytan med en våt-torr vakuum att avlägsna eventuella synligt mögel eller mögel. Ren området med en icke-ammoniak tvål och varmt vatten. Använd en scrub pensel på ojämna ytor att ta bort alla mögel. Skölj med varmt vatten. Desinficera genom att tillämpa en 10 procent blekmedel lösning till området och gör det möjligt att torka över natten. Blanda en 10 procent blekmedel lösning, Lägg till 1 1/2 cups blekmedel till 1 gallon vatten. När artikeln har torkat, vakuum ytan med en högeffektiv partiklar luft (HEPA) vakuum att ta bort alla återstående mögel partiklar.

Kläder

Ta kläder utanför och borste av mögel eller mögel med en hård borste. Tvätta sedan som vanligt, om objektet är Tvättbar i maskin. Låt kläder luften torr. Om en fläck syns, kan du prova att bleka det ut med peroxygen eller klor blekmedel. Blanda 1-2 msk peroxygen bleka med 1 pint av varmt eller ljummet vatten. Sponge lösningen på fläcken och Låt sitta i 30 minuter. Skölj ordentligt. För klorin, blanda 2 matskedar blekmedel med 1 kvartal varmt vatten. Svamp på fläcken och Låt sitta i 5 till 15 minuter. Skölj sedan med en blandning av 2 matskedar vinäger och 1 dl vatten. En blandning av citronsaft och salt kan också användas. Applicera blandningen på fläcken och placera objektet i solen. Skölj objektet.

Läder

Torka av läder med en mjuk trasa fuktad med en lösning av 1 kopp denaturerat eller gnugga alkohol och 1 dl vatten. Låt den torka på en väl ventilerad plats. Om mögel eller mögel fortfarande, tvätta objektet med en mild tvål, diskmedel eller sadla Tvålig. Torka med en fuktig duk och låt den torka på en väl ventilerad plats. När mögel har tagits bort, kan du polera eller vax objektet.

Förfogande

Bortkastade saker kanske inte verkar vara en städmetod, men det är ibland det bästa sättet att få bort mögel. Papper, böcker och andra porösa material är nästan omöjligt att bärgning och kommer sannolikt behöva att kastas bort. Innan hantering eller flyttar objekt, se till att du Använd skyddsutrustning och innehåller artiklarna. Placera några delar som kontaminerats med mögel i en 6-mil polyeten plast påse och sigill. Placera en andra väska runt första påsen. Om objektet är för stor för en plastpåse, wrap polyeten presenningen runt objektet och försegla det med duck tape.

Hyra en professionell

När man arbetar med stora områden av mögel eller mögel på särskilda poster, är det bästa sättet att ta bort mögel att anlita en professionell. Mögel sanering entreprenörer licensieras ofta via staten och har särskild utrustning som hjälper dem ta bort mögel från ditt hem. Om du upptäcker mögel eller mögel på speciella föremål som arvegods, antikviteter och fotografier, måste du hitta någon som tävlar i hanterar dessa artiklar. American Institute för bevarande av historiska och konstnärliga verk är en medlemsorganisation för bevarande proffs som erbjuder hjälp med att hyra en professionell konservator.