Den bästa metoden för att ta bort hårt vattenfläckar från glas dusch

Människor som bor i områden med hårt vatten ofta har svårt att hålla sina hem gratis från hårt vattenfläckar. Badrummet är en av de värsta platserna för att utveckla hårt vattenfläckar, speciellt om din dusch dörr eller hyllor är glas. Hårt vattenfläckar kan göra ett annat sätt att rengöra ytan ser smutsig och skumma. Det finns ett antal hem metoder för att ta bort hårt vattenfläckar från glas duschar.

Kemiska rengöringsmedel

Tillgänglig från livsmedelsbutiker och järnaffärer, kemiska rengöringsmedel ta bort hårt vattenfläckar från glas dusch genom att lösa mineral avlagringar. Möjliga ingredienser i kemiska hårt vatten plats rengöringsmedel innehåller fosforsyra, saltsyra eller hydroxyättiksyra syror. Du kan behöva använda renare och lämna den för ett tag att arbeta innan torka eller sköljning. Medan effektiva, kemiska rengöringsmedel är giftiga, så Använd handskar om.

Naturliga rengöringsmedel

Hemgjord rengöringsmedel med naturliga ingredienser gör ett användbart alternativ för dem som inte vill använda en kemikalie renare på hårt vattenfläckar. Innan du tillämpar ett naturligt rengöringsmedel, skrubba glas dusch försiktigt med en skursvamp att ta bort flesta av hårt vattenfläckar. Skär en citron på mitten och gnugga den på glas duschen för att rengöra den återstående hårt vattenfläckar. Du kan också torka citronolja på och av glas duschen för att rengöra. För att ta bort bebyggda hårt vattenfläckar, blanda ihop vit vinäger och bakpulver till göra en pasta och låt det stå i cirka 10 minuter. Skölj pastan av glas dusch och hårt vatten fläckarna försvinner.

Förebyggande

Att förhindra hårt vatten plats för mycket gör rengöringen mycket enklare. Sköljer glaset efter varje dusch tar bort någon tvål uppbyggd. Efter sköljning, använda en gummiskrapa ta bort vattnet från dörren eller Använd en handduk för att torka upp så mycket vatten som möjligt från glaset. Låt inte vatten att sitta på glaset, eftersom detta kommer att bidra till den hårt vattenfläckar. Överväga att köpa en dusch spray från mataffären för att förhindra att tvål avskum och hårt vatten uppbyggd. Skölj i glas och spreja med renare efter varje dusch. Ett naturligt alternativ till affären dusch spray är en ättika och vatten blandning i en sprayflaska.