Den bästa marktäckande växter för skuggiga områden

Den bästa marktäckande växter för skuggiga områden

Marken täcker är lågväxande, sprida växter som excellerar i bildar buskiga filtar över marken. Dessa typer av växter används ofta som en oortodox alternativ till gräsmatta gräs. Medan många populära marken täcker--som krypande timjan, jasmine, smygande juniper och phlox--föredrar full sol, är ett antal marken täcker lämpade för skuggiga förhållanden.

Laurentia

En fördelande marktäckare som blomstrar i skuggiga områden är laurentia buske (Laurentia fluviatilis). Laurentia är en lågväxande, städsegröna perenn med små, ljust gröna blad. På våren, det ställer ut ett överflöd av fina, pastell blå, fem petaled blommor. Förutom kärleksfull skugga, är anläggningen delvis till fukt. Laurentia gör en attraktiv springtime gränsen växt eller tillägg till en halvvilda woodland garden. Den är härdig i Förenta staternas Department of Agriculture växande zoner 6 till 8--en region som omfattar stora delar av södra USA.

Heartleaf Foamflower

En annan tilltalande skugga-älskande marktäckare är heartleaf foamflower (Tiarella cordifolia). Till skillnad från laurentia bär heartleaf foamflower stora, granna blad. Denna perenn ört i familjen Saxifrage är inhemsk till skogarna i östra USA och Kanada, från New Brunswick söder till Georgien. Det når en mogen höjd av under 1 fot, utspridning täcker ett brett område. Heartleaf foamflower växer bäst i fuktig, väldränerad, sura jordar rika på organiskt material. Från April till juli skickar upp fot långa spiror täckt med delikat snövita blommor med en skummande, skum-liknande utseende som anläggningen heter.

Hosta

Hosta släktet omfattar 50 till 70 arter av skugga-beundrande växter som gör fantastiska marken täcker. Hostor bildar vanligen rikligt klumpar av stor grön eller grön- och djupt ådrad, ovular, spetsiga blad. Dessa växter genomsyra landskap med en känsla av grönskande vitalitet. De är hyllade av trädgårdsmästare för blomstrande i områden föraktade av gräs.

Hostor njuta av fuktig, näringsrik jord. De unga bladen är ofta hotade av sniglar, medan mognad de lockar hungriga rådjur. De flesta hosta arter är härdiga i zonerna 3 till 9 eller mycket av USA. De är infödda till Korea, Kina och Japan. (Se referens 3)

Peacock Moss

Peacock moss (Selaginella uncinata) är inte en sann mossa utan snarare en lågväxande, skugga-älskande växt. Denna semi vintergröna bär metalliskt blå-grönt bladverk samma utseende som det av enbär. Peacock moss växter når höjder av 6 inches och uppslag på upp till 2 fot. De trivs i rika, fuktig jord och bära ödmjuka kottar i stället för blommor. Med ursprung i Kina, är denna växt härdig i zon 6 till 10.

Gemensamma Wintergreen

Gemensamma wintergreen (Gaultheria procumbens), även känd som sprider vintergröna eller teaberry, är en älskad städsegröna perenn som bildar smygande mattor av vaxartad, mörkt gröna blad. Under våren producerar det små, blekt rosa, urn-formade blommor som senare ger vika för kluster av små, runda, röda bär. Dessa bär är ätliga. Även om vintergröna, blir lövverket av vintergröna skuggad med lila under hösten. När krossade, avger denna bladverket en frisk, mint doft. Gemensamma vintergröna är härdig i zon 3 till 7.