Den bästa lukt Remover för diskmaskiner

Eftersom en diskmaskin består av en liten, fuktiga avgränsat område som får lite eller ingen solljus, kan det vara en grogrund för bakterier och därmed lukt. När du öppnar diskmaskinen och en lukt häller, är det dags att ge det en bra rengöring. Detta lämnar du känsla säker på att diskmaskinen är sanitära och kunna fungera optimalt.

Rengöring

Ren diskmaskinen regelbundet för att ta bort lukt orsakade av mat och tvål uppbyggd. Doppa en nylon skrubber pad eller svamp i en diskho av varmt vatten från tvål och skrubba ner interiören i diskmaskinen. Koncentreras till områdena runt dörren, gångjärn och avloppet. För svåra att nå områden, använda en tandborste.

Vinäger

Vit vinäger inte bara fungerar bra som en deodorizer, men fungerar även bra som desinfektionsmedel som dödar mögel, som ibland är orsaken till unken lukt. Om du vill använda, fylla en skål med ca 1 kopp vit vinäger, sitter det på översta hyllan i diskmaskinen och kör en kort tvätt cykel.

Blekmedel

Blekmedel fungerar på samma sätt som ättika, igen rengöring och desinficering. Om du vill använda, häll om 1/2 kopp blekmedel i botten av diskmaskinen och kör en kort tvätt cykel. Tänk på att ättika och blekmedel arbetet på samma sätt, enda ättika inte innehåller de kemiska ingredienser som finns i blekmedel. Alternativet är upp till dig om vilka renare passar dig bäst. För att förhindra att skapa en giftig gas, kombinera aldrig blekmedel och vinäger.

Bakpulver

Bakning soda fungerar som en stor deodorizing agent och hjälper att ta bort lukt från din diskmaskin. För att använda bakpulver, strö ca 1 dl av det runt botten av diskmaskinen och kör en kort tvätt cykel.

Att förhindra lukt

För att förhindra lukt från ackumulera, keep diskmaskin dörren öppen när det är möjligt efter att ha avslutat en tvättcykeln. Även om du bara kunna lämna det öppna en liten spricka, detta gör att fukt avdunsta och tillåta diskmaskin inre att luften ut ibland.