Den bästa integritet växter för Central Florida

Oavsett om du bor i staden av förorterna, inser de flesta husägare behovet av sekretess. Växter skapar en naturlig privatliv skärm som också förbättrar utseendet på landskapet. I centrala Florida United State of jordbruk härdighet zon 9, bästa integritet växterna är torka-toleranta, nå minst 8 fot lång och har tät, vintergröna blad. Förutom att skapa ett privat område, ger dessa växter även ett hem för fåglar och små däggdjur.

Japanska Mockorange

Japanska mockorange (finns tobira) är en vintergrön buske med breda blad. Växa till 15 fot lång och bred, passar denna buske briljera privat skärm eller en informell hedge, enligt Floridata. Japanska mockorange växer i full till partiell sol och ett brett utbud av jordar. Bladen är gråaktiga-grön och mörkare på toppen, ger busken ett attraktivt utseende. Trots denna växt föredrar fuktig, väldränerad jord, är det torka-toleranta. Japanska mockorange påbörjar från Japan och Kina och växer i hela mildare klimat, inklusive i centrala Florida. Kluster av vita blommor täcka denna buske i slutet av våren. Dessa blommor är ganska doftande med en doft som påminner om ett apelsinträd.

Orientaliska tuja

Växer till 50 fot lång, men mer allmänt bevarade är mycket mindre, orientaliska tuja (Platycladus orientalis) en tät, vintergrön buske med skalad blad. Denna buske växer i fullständig eller partiell Sol i väldränerad och även fattiga jordar i USDA härdighet zoner 6 till 11. Orientaliska tuja är en lättskött växt som gör ett utmärkt privatliv skärm i din Florida trädgård. Även om denna växt är mycket torka-toleranta, vattna den regelbundet det första året för att säkerställa god rotutveckling, enligt Floridata. Denna buske producerar små, runda, blåaktig kottar i slutet av sommaren. Vissa sorter av denna anläggning, som "Elegantissima," har tät, gult bladverk som är ganska slående i landskapet.

Oleander

En vanlig syn växer i kommersiella platser i milda klimat, är Oleander (Nerium oleander) en snabbväxande, vintergrön buske som ger stora, granna rosa, gula eller vita blommor på sommaren. De mörkgröna, lans-formade blad är tät och denna buske når enkelt en höjd av 20 fot lång och 10 fot brett. Växa Oleander i full sol och väldränerad jord i USDA härdighet zoner 8-10, enligt Floridata. (se ref #4) Oleander växter blomma under sommarmånaderna. Denna buske är giftiga om ingested och bör inte användas i områden med oövervakade unga barn.