Den bästa hembakade sprayen för svarta fläckar på rosor

Den bästa hembakade sprayen för svarta fläckar på rosor

Svart fläck, eller diplocarpon rosae, är en av de mest fruktade sjukdomarna av rosor. Svarta fläckar form på blad och stjälkar orsakar dem till gul och släpp. En allvarlig infektion kan orsaka fullständig avlövning av anläggningen. Att anta ett regelbundet schema av svampbekämpning sprayer kan avsevärt minska omfattningen av och skada svampen kan göra till dina rosor. Du behöver inte köpa dyra potions från plantskolan. Bara blanda ihop en av dessa beprövade Recept ingredienser du kan ha på hand hemma.

Svart fläck Spray med bakpulver

1 rågad tsk bakpulver

1 msk trädgårdsodling vilande olja eller vegetabilisk olja

1 tsk insektsbekämpning tvål eller maträtt tvål

1 gallon vatten

1 gallon-stora tillbringare med lock för blandning och lagring

1 quart sprayflaska

Cornell University ledde forskningen år sedan för att använda gemensamma bakpulver som en anti-svamp medel. De fann att tillsats av olja är viktigt att effektiviteten i receptet. Många andra versioner av det ursprungliga receptet Lägg lite diskmedel eller insektsbekämpning tvål, att hjälpa lösningen cling till bladen, och att hjälpa kontroll skadeinsekter. Om du vill behålla receptet organiska, Använd diskmedel istället för insektsbekämpning tvål.

Svart fläck Spray med mjölk

1 kopp mjölk, någon typ

2 koppar vatten

1 quart sprayflaska

Mjölk är en hem-huskur för svart fläck på rosor, men moderna testning har visat är det ett effektivt avskräckningsmedel för svampen. Nackdelen med det är att det kan få illaluktande, när tillämpas alltför tjockt, från nedbrytning av mjölkfett.

Svart fläck Spray med munvatten

1 tsk vegetabilisk olja

1 gallon vatten

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk unflavored antiseptisk munvatten, såsom Listerine

1 tsk flytande diskmedel

1 ½ tsk .baking soda

1 quart sprayflaska

Munvatten är formulerad för att bromsa tillväxten av bakterier och svamp i munnen. Kombination med de andra kända fungicider som bakpulver och ättika, blir det ett kraftfullt vapen i din arsenal mot svart fläck.

Instruktioner för att göra recepten och tillämpa svampdödande sprayer för svart fläck

Kombinera alla ingredienser i gallon-stora kannan och säkra den gemensamma jordbrukspolitiken. Skaka kraftigt tills ingredienserna blandas grundligt. Häll nog av blandningen från gallon kannan i sprayflaska att fylla upp. Spraya rosor varje vecka, på morgonen, vätning dem helt med spray.

Tips för kämpar svart fläck på rosor

Vatten rosor väl en dag eller två innan spray behandling.

Börja spraya på våren, när bladen först dyker upp, och fortsätter tills frost.

Återställa efter regn.

Undvika besprutning i värmen på dagen eller på natten. Ta bort och förstöra alla blad eller stjälkar som visar tecken på svart fläck. Köpa sjukdomsresistenta sorter av rosor.

Tillåt inte växter att bli trångt. Minskad luftcirkulation kommer att uppmuntra bildandet av svart fläck. Hålla dem beskäras och putsade för optimal luftcirkulation.