Delarna av en Bluebonnet

Delarna av en Bluebonnet

Känd som staten blomman av Texas, Texas bluebonnets (Lupinus texensis) är årliga våren blommor i familjen bean. De växer rikligt i åkrar och vägkanter i hela delstaten Texas, mattor marken med färg på våren. De behöver väldränerad jord att växa bra. Blå-vita blommor är noggrant fördelade på taggiga blomma stjälkar som stiger från en lummiga lövverk dunge. Växterna blommar från mars till maj.

Blommor

Bluebonnet blommor har en form som en Luktärt blomma, bara mycket mindre. Det finns en huvudbanner kronblad, två sida wing kronblad och en central kölen av två smält kronblad som omsluter flower's reproduktiva delar. Namnet kommer från den blomma likheten till en gammaldags sunbonnet. Texas bluebonnet blommorna är djupt blå med en vit fläck vid basen av banner kronblad. Det finns också vit, lavendel, rödbruna och rosa sorter. Blomknoppar på toppen av stjälken är vita. Imponerande blommig displayen beror på designstudier av små blommor, så många som 50 per stjälk, längs den bluebonnet stem och till det stora antalet växter som växer tätt tillsammans.

Frukter och frön

När en blomma pollineras, börjar frökapsel form. Det börjar som en liten grå-grön struktur i mitten av den bleka blomman. När det växer, det framkallar en form som en upprätt ärt pod och blir tråkig green, vänder till brunt som pod torkar och hårdnar runt mogna frön. Det finns flera pods per blomma stjälk. När de är mogna, klöv skida längs kanterna, curling tillbaka för att kasta frön en bit från moderplantan. Rundade platta frön har en hård, något flammigt, utsäde Rock i nyanser av brunt som innehåller grobarhet hämmare. För att gro frön, måste du mjuka upp utsäde pälsen så att vatten kan ange fröet, en process som kallas scarification. Du kan gnida fröna mot sandpapper eller sätta frön i vatten, ta med vatten till en koka, Stäng av värmen och låt dem Blötlägg över natten. Bluebonnet frön kan förbli vilande i jorden för år väntar bara de rätta förutsättningarna att gro..

Blad och stam

Bluebonnet bladen har vanligtvis fem lans-formade ljus-grön broschyrer sammanfogade på deras baser som ser ut som spridningen fingrar på en hand. Nedersta bladen är största, med storleken minskar nära blomma stjälken. Stammen av blomma stjälken löneförhöjningar från centrera av växten och växer 12 till 24 inches tall. Anläggningens storlek beror på de växande förhållandena under ett visst år. År med gott om hösten och vintern regn producera stora växter. Livet av en bluebonnet växt är kort, från nedgången av ett år till maj eller juni nästa år.

Rötter

När fröna gror, en del av grodden växer uppåt, kallas hypocotyl, och förvandlas till stjälkar, blad och blommor av anläggningen. Å andra sidan växer nedåt, rotanlaget, och ger upphov till rotsystemet. Texas bluebonnets har en huvudsaklig pålrot och fördelande laterala rötter växa därifrån. Pålrot förankrar anläggningen och sidan rotar samla mat och fukt. En rotlösa bluebonnet kanske har rundade klumpar längs rötterna. Detta är knölar som innehåller en kvävefixerande bakterier (Rhizobium spp.) som konvertera atmosfäriskt kväve till en form som växten kan använda.