Delar av citron träd

Delar av citron träd

Enligt Purdue University, citronträd har odlats i flera hundra år i Europa och Asien och planterades i Kalifornien så tidigt som 1751. Lemon tree är en del av familjen citrus och även om det inte anses ett tropiskt träd, den föredrar ett semi-tropiskt klimat eftersom det inte är frost tolerant. När mogna, kommer att citron träd nå cirka 20 fot lång och bred och läcker frukt på vintern. Lemon tree är ett vackert träd som består av många integrerade delar.

Rötter

Rotsystemet av en citron träd är så komplex struktur under marken liksom tak av grenar ovanför marken. Enligt University of Florida är huvudsakliga rötter woody laterala rötter som mindre fibrösa rötter växa. Det är genom avhandlingar fibrösa rötter att trädet drar näring och fukt från marken. Beroende på markförhållanden, kanske rötterna av en fullvuxen citron träd når så djupt som 18 fot under ytan av jorden, även om 50 procent av rötterna är mindre än 30 inches djupt. I hård lerjord vara 75 procent av rötterna i de första 12 inches av jord. Rötterna påverkas av temperatur och fukt och ett grunt rotsystem gynnar inte trädets hälsa.

Stam och grenar

Stammen av citron träd är oftast enda och kanal för näringsämnen och energi att passera från grenarna ovan till rötterna nedan. Slät bark skyddar stammen och mogna grenar av träd från sjukdomar eller skadedjur. Nya grenar är gröna och har ofta långa törnen.

Lämnar

Lemon tree bladen är mörkgröna på ovansidan och en ljusare grön längs undersidan av bladet. Dessa blad är aromatiska, luktar svagt av citrus och vintergröna. Nya blad är ofta rödaktig, mörkare i sin mogna gröna färg. De kan vara avlång form eller en lång ovala. Citron blad används ofta för dekorativa ändamål i matlagning och hantverk som de bo grönt långt efter att de tas från trädet.

Blommor

Blommorna av citron träd består av fyra eller fem kronblad och långa ståndare. Krämig vit, blommorna är väldoftande och kommer att blomma från sen vinter till tidig vår.

Frukt

Mogna citroner är gula och, beroende på sorten, kan 2 2/4 till 4 3/4 inches lång. Frukten mognar i tidig vinter. Enligt Purdue University är skalet på citronen beströdd med olja körtlar som producerar en aromatisk doft. Frukten kan är saftiga och sura, bestående av åtta till 10 sektioner och antingen har frön eller vara kärnfria. Köttet av citron är hög i vitamin C.