Definition av Vermicomposting

Vermicomposting är en metod att använda maskar för att omvandla organiskt avfall till en näringsrika gödselmedel. Det är en frisk och ren sätt att eliminera avfall gå in våra deponier, vilket förbättrar miljön. Vermicomposting är billig, och tar bara två till tre månader att producera resultat.

Funktion

Vermicompost förbättrar roten struktur, växternas tillväxt, nya skott och blomningar av växter. En ökning av grödor är också märkbar. Vermicompost har också ingredienser som stöter bort insekter, och den kan användas som ett insektsmedel.

Fördelar

Över tiden, kan marken bli rånad av viktiga näringsämnen. Vermicompost ersätter dessa näringsämnen och optimerar jord innehåll.

Överväganden

Vermicomposting kan göras inomhus, eftersom maskar är känsliga för extrema varma och kalla temperaturer. Hålla maskar frisk är nyckeln till näringsrika gödselmedel.För masken sängkläder är äggkartonger som har brutits ned eller ludd från torktumlaren bra alternativ.

Processen

Vermicomposting använder röda maskar. När rester avsluta maskar tarmar, bildas "mask gjutgods". Dessa gjutgods är en oklanderlig, naturliga gödselmedel.

Råd

Med vermicomposting fortsätter du att lägga till klipp dagligen. Köksrester är idealiska, men kött bör inte användas.