De högsta syre-producerande krukväxter

De högsta syre-producerande krukväxter

Det är ingen hemlighet att krukväxter gör underbara tillägg till alla inomhus miljöer, men det var nyligen förstått att deras välgörande inflytande sträcker sig långt bortom deras skönhet. Nyligen genomförda studier som gjorts av NASA har visat att krukväxter är effektiva på att avsevärt förbättra inomhusluftens kvalitet genom att producera syre och minskar skadliga föroreningar. Krukväxter är i allmänhet av tropiskt ursprung, växer i den skuggiga understory av tropiska skogar. Detta innebär att de trivs i svagt ljus och måste vara oerhört effektiv på bearbetning gaser krävs till fotosyntes, vilket gör dem väl lämpade för inomhusmiljöer och naturligt att ta bort skadliga kemikalier från luften.

Sansevieria

Sansevieria, även kallad snake plant eller mor-in-law tunga, är en gemensam krukväxt som finns på de flesta trädgård utbudet butiker. Anläggningen, är även inte sällsynt, anmärkningsvärt i dess förmåga att konvertera stora mängder koldioxid till syre, liksom dess effektivitet i att ta bort vissa inomhus föroreningar från luften. Studerats ingående av NASA forskaren B.C. Wolverton och miljömässiga forskaren Kamal Meattle, sansevieria visas att filtrera bort bensen, som är en kemikalie som länkade till Sick Building Syndrome (SBS). Sansevieria är mest effektiva på att producera syre på natten, vilket gör det en perfekt växt att ha i sovrummet.

Dracaena

Dracaena är bland de mest populära krukväxter, med över 40 sorter av olika former och storlekar. NASA studien som utförs av B.C. Wolverton visade att tre sorter var särskilt effektiv på att producera syre och lindra inomhus luftföroreningar: Dracaena fragrans, Dracaena deremensis och Dracaena marginata. Enligt Dr Wolverton studie är dracaena särskilt effektiv på filtrering formaldehyd ur luften, som är irriterande och har potentiellt cancerframkallande egenskaper.

Philodendron

Tre varianter av philodendron användes i Dr B.C. Wolverton NASA studie om effekterna av krukväxter på inomhusluftens kvalitet, och alla visade sig avsevärt förbättra syrehalten i luften i slutna utrymmen: Philodendron scandens, Philodendron domesticum och Philodendron selloum. Alla tre varianter av philodendron används i studien var anmärkningsvärd för sin effektiv produktion av syre, särskilt i områden i svagt ljus, vilket gör dem idealiska för kontor och badrum.

Areca Palm

Areca palm är en lång, graciösa mängd krukväxt som utnyttjades i Dr Kamal Meattle studie av de hälsosamma effekterna av krukväxter på arbetsmiljöer. Hans studie visade att areca palmer är de mest effektiva växterna på syresätta små, slutna områden. För att få maximal nytta, rekommenderas det att fyra axeln höga växter anges per person.

Pengar växt

Pengar är en delikat krukväxt som säljs ofta med en flätad stam och hand-formade blad. Ryktas vara lycka, kan nya bevis som stöder anläggningens effekt på att ta bort skadliga kemikalier från luften ge tilltro till denna populära tro. Av växterna utnyttjas i Kamal Meattle studie, visade pengar växt de flesta löftet att ta bort formaldehyd och andra flyktiga organiska föreningar (VOC) från luften.

Andra

Bland de andra växterna som visat sig vara effektiva på syresätta luft i NASA studien var engelska ivy, spindel växt, ficus, krysantemum, djävulens murgröna och gerber daisy, som alla visat sig ha en positiv effekt på syrehalt och kemiska innehåll i inomhusluften.