De bästa växterna för inomhus med svagt ljus i Florida

Odling av växter inomhus där ljuset kan vara minimal är alltid en utmaning. Om den inte utsätts för tillräckligt med sol, växter kan visa hämmad tillväxt eller minskade blomma produktionen. Dessa villkor är inte idealisk för de flesta växter, men några kommer att trivas med liten eller ingen sol. Eftersom Floridas klimat ger nästan året runt solen, kan välja några svagt ljus växter för inomhus vara perfekt för den platsen.

Lucky Bamboo

Lucky bamboo växer naturligt i större delen av Asien, särskilt i skogarna i Kina och Taiwan. Den växer bra i ett antal villkor och kommer att frodas när det ges partiell eller något solljus. Även om den gör det bäst med filtrerat solljus, tål det lite bättre än för mycket solexponering. Dessa härdiga växter kommer att växa utan hjälp i en vas så länge det innehåller några inches av stenar för stöd och ca 1 tum vatten. Flaska eller destillerat vatten som hålls vid rumstemperatur är att föredra framför kranvatten, eftersom bambu är känslig för klor och andra komponenter som ingår i ofiltrerat vatten. Byta vatten varje vecka kommer att främja en sund tillväxt och övergripande väl vara av anläggningen.

Gjutjärn anläggning

Gjutjärn anläggning (Aspidistra palmliknande) är en härdig ras som kommer att överleva med lite omsorg från odlaren. Den föredrar områden med svagt ljus och föredrar jord som är lite torr mellan vattningarna, vilket innebär sällan vattning från odlaren är en fördel. Det gör också bra i varmare temperaturer, vilket gör det ett idealiskt val för Florida hem. Det är en långsamt växande växt med glansiga bladen som kan växa så länge som 2 fot. Anläggningen är inte en vanlig bloomer men kan ge små, brun-lila blommor på våren. Om vårdas korrekt, att gjutjärn anläggning växa vara ca 3 fot lång. Odlare bör inte återplantera gjutjärn anläggning ofta, som växten kan chockad eller skadas under flytten. Under varmare årstider, bör växten man vattna då och då, med jord får torka mellan vattningarna.

Kinesiska Evergreen

Den kinesiska evergreen (aglaonema) är en mångsidig växt känd för sin frodiga bladverk och relativ enkel tillväxt. Den producerar bladverk som är två tonas, silver-grön och mörkt gröna, vilket gör det ett iögonfallande komplement till hemmet. Det gör bra i svagt ljus men är intoleranta mot förkylning. Det bör hållas borta från luftkonditionering eller andra häftiga områden, eller bladen börjar bli brun och skadan är inte reversibel. Anläggningen bör ges näringsrika krukväxtjord som hålls fuktig men inte blöt. Ständiga vatten kan skapa problem med roten eller förfölja rot, som kan döda anläggningen. Om för torr, börjar bladen att gulna och släppa.

Peace Lily

Fred Lilja (Spathiphyllum) är en lätt förökade blommande växt som är känd för sin fina, vita blommor. Det kräver mycket lite vård från odlare och är allmänt härdiga mot sjukdomar och skadedjur. Anläggningen har sitt ursprung i tropiska klimat och har bara några behov som måste uppfyllas. Det kräver tunga vattning, särskilt under varma vädret, och dess solljus behov kan vara knepigt. Det är bäst med minst måttlig, men indirekt solexponering. Inuti ett hem sker detta bäst genom växande it-minst 7-8 fot bort från windows och andra ljuskällor. För mycket solljus kommer att orsaka skador på växtens blad som inte kan repareras. Anläggningen kommer att göra bra i områden med svagt ljus, även om blommorna inte kan blomma som regelbundet. En gemensam varning med fred Lilja är att intag av någon del av det kan vara giftiga, särskilt för barn och husdjur.