De bästa sorterna av Citrus träd för ett hem i Florida

De bästa sorterna av Citrus träd för ett hem i Florida

Florida är en perfekt miljö för växande många typer av citrusträd. Den heta, fuktiga dagar och varma nätter ger förutsättningar för träd för produktion av frukt utan syra. Citrusfrukter skadas vid temperaturer under 20 grader Fahrenheit, och dessa villkor är sällsynta i Florida. Att hitta de bästa sorterna av citrus träd för en hem landskap i Florida beror på hur mycket utrymme finns för trädet att växa.

Orange

Liksom de flesta citrus är apelsinträd kallt-känsliga växter som måste skyddas från plötsliga frosten som kan uppstå oftare i norra Florida. Satsuma orange är en av de mer kall-toleranta sorterna för denna region, som Hamlin och naveln apelsiner, enligt University of Georgia. Kalla-sensitive orange sorter behöver de varma temperaturerna av centrala och södra Florida.

Grapefrukt

Grapefrukt träd är allmänt kallt-känslig. Star Ruby är en sort av grapefrukt som är minst toleranta mot kyla, enligt MyCitrusTree.com. Denna variation kan trivas i södra Florida, där frost är sällsynt. Norra Florida klimat är mer lämplig för Marsh och Redblush sorter av grapefrukt.

Citron

Meyer citron är ett populärt val för odling av behållaren. Många trädgårdsmästare ta dem utanför i varmt väder, sedan föra dem inuti när kyla hotar. Ponderosa, Villafranca och Eureka är andra sorter som växer bra i Florida, men de behöver skydd när frost hotar.

Lime

Limefrukttreesna är extremt kalla känsliga träd och tål inte kyla i norra Florida. Viktiga limefrukter, även kallad mexikanska limefrukter, trivs i frostfritt verksamhetsområden med staten. Tahiti kalk ger också bra i södra Florida. Lime sorter som Eustis, Lakeland och Tavares är hybrider mellan mexikanska limefrukterna och kumquats. Dessa "limequats" är mer köldhärdig än andra sorter av kalk, enligt Texas A & M University horticulturalist Julian W. Sauls.

Andra sorter

Kategorin citrus innehåller en mängd olika frukter som många inte kanske vet, som kumquat, som kan stå emot svalare temperaturer. tangerine; Ugli; och blodet orange, som behöver sval temperatur att utveckla djupa-röd färg på sitt kött. Många hybridsorter av citrus finns också för hem växer i Florida.

Citrus-och sjukvård

Generellt kräver alla citrus träd sorter full sol platser, väl dränerande jord och korrekt gödsling, inklusive tillägg av spårämnen som bor, järn och mangan. Vattna träd under torra perioder, men inte overwater, som kan främja svamp och roten sjukdomar. Låt inte gräset att växa runt basen av ditt citrusträd.