De bästa sätten att torka ut en översvämmade källare

En översvämmade källare presenterar ekonomiska, säkerhet och känslomässiga slag insvept i en. Det är frestande att vill ta ut i källaren att spara dina tillhörigheter, men hålla huvudet kallt. Översvämmade källare kan vara farligt, särskilt om du plats slita ledningar, nedsänkt elektrisk utrustning eller bevis på en gasläcka. Aldrig in en översvämmade källare som håller dessa faror; i stället kräver professionell hjälp. När du är säker det är säker, kommer att torkar ut din översvämmade källare sannolikt vara en Flerdagsaktivitet process.

Ta bort objekt från källaren

Det första steget att torka ut din källare är att ta bort allt som kunde fälla fukt i rummet. Detta kan inkludera soffor, mattor, fåtöljer eller förvaringslådor. Ta bort dessa objekt har fördelen att eventuellt spara dem från översvämningar förstörelse. Dessa poster är ju förr av flodvattnet, större chans de kan besparas. Dessutom brukar de lägga till befintliga fukt i källaren.

Pumpa ut vatten

Det verkar ologiskt, men omedelbart pumpa ut en översvämmade källare kan orsaka mer skada än nytta. Om utanför marken är mättad, möta ditt hem väggar extra tryck. Detta tryck är förvärras av vattnet att trycka in i väggarna från källaren. Vänta tills marken inte är mättad innan pumpa ut vattnet. Köpa eller hyra en pump och pumpa ut ungefär en tredjedel av det stående vattnet enligt maskinens bruksanvisning. Markera raden översvämning på din vägg och vänta över natten. Om vattnet stiger igen förbi märket, vänta tills det är torrare utanför till pumpen. Om inte, pumpa ut en annan tredje, vänta över natten och sedan pumpar ut återstående vattnet.

Rensa ut skräp

Flodvattnet tar ofta en ström av lera och skräp. Skyffla ut skräp så snabbt som möjligt efter din källare pumpas. Lera kvar utgör en hälsorisk och är mycket lättare att ta bort innan det torkar, enligt Washington State Emergency Management-divisionen.

Dränera väggar

Efter att ta bort stående vatten men före desinfektera du kolla för eventuellt kvarvarande vatten i källaren väggen. Ta bort baseboard och borra hål 2 inches ovanför golvet. Borra hål varje 6 inches för att tillåta något vatten att fly. Beroende på vilken typ av väggar, kan material behöva bytas ut. Rådfråga en professionell eller ditt försäkringsbolag.

Torr källare

Ställa in blåsmaskiner i källaren att torka ut helt. Industriell styrka blåsmaskiner finns att hyra från järnhandeln eller kan tillhandahållas av ditt försäkringsbolag. Syftet med fläktar på varje våta fläckar på golvet eller väggarna som finns kvar och att de kan köras i minst 72 timmar. Kolla källaren efter tecken på fukt och kör dem längre, om det behövs.

Andra saker att komma ihåg

Beroende på orsaken till floden, kan ditt försäkringsbolag täcker skador och ta hand om rensningen. Innan du börjar att ta bort vatten, Ring ditt försäkringsbolag och ett anspråk. Ta massor av bilder av skadan som kompletterande material för ditt påstående. Minns också under hela torkprocessen att hålla din källare så kallt som möjligt. Slå inte på värmen för att torka källaren snabbare. Fukt och värme skapar den idealisk grogrunden för mögel och mjöldagg, lägga till din översvämningar elände.