De bästa plantskolorna för sällsynta växter

De bästa plantskolorna för sällsynta växter

Sällsynt, ovanliga och exotiska växter är ibland svåra att hitta och förvärva. Master trädgårdsmästare, trädgårdsskötsel hobbyister och hem trädgårdsmästare finner stor tillfredsställelse och en känsla av stolthet när odling av ovanliga växter som sina kamrater inte har sett förut. Med tillkomsten av Internet erbjuda stora specialitet plantskolor och små, oberoende odlare nu sina skatter online.

Winn Soldani

Elephant öra Hibiscus, tillgänglig från kända hibiscus jordfräs, Winn Soldani i Miami, Florida, är enastående. Giant blommorna är från 7 till 9 inches i storlek, så höga som de är breda. Blommorna presentera dubbla kronblad som är en krämig vit med en djupt rosa Rouge. Anläggningen är utmärkta exemplar plantering i både stads- eller landskap. När planterade som en säkring, bildar täta buskarna en djup grön och blommig barriär som omedelbart väcker uppmärksamhet. Den sällsynta växten gör bra i USA härdighet zoner 9 och 10.

Prinsen av Wales vinterträdgård

Titan arum (Växtstubbar titanium) är en "riktig skit." En av de mest sällsynta och mest spektakulära växterna i världen, denna enorma blommande sällsynthet känns lätt igen av dess distinkta illaluktande stanken. Titan arum presenterar bara ett stort blad och en stor blommande center stjälk. Det tropiska området av prinsen av Wales musikkonservatoriet i Kina har en av världens finaste exemplar av Titan arum.

Cactus Mall

Cactus Mall, en leverantör av online sällsynt växt, erbjuder en enastående samling av Stenbladssläktet (Lesliei rubrobrunnea), även känd som blommande stenar, till salu. Gulvitt är sällsynta, unika och mycket vanliga. De köttiga, lite växterna ser ut som levande stenar. Växer i naturen på höga höjder, trivs vissa sorter av gulvitt på höjder mer än 7 500 fot.

Sällsynta växter

Sällsynta växter, en av de största och mest diversifierade återförsäljarna av ovanliga lökar och växter kan hittas i Wrexham i Förenade kungariket. Vintergäcken hyemalis Grunling, även känd som vintern Aconites, är en sällsynt och svårt att lokalisera växt. De producerar inte utsäde, så det är ovanligt att finna dem tillgängliga för försäljning på sällsynta växter.