De bästa körsbär träd att växa i Idaho

De bästa körsbär träd att växa i Idaho

Även om delar av Idaho är bergigt, kall och inte gynnsam för odling av vissa frukter, har den södra regionen av staten ett mer måttliga klimat med en längre växtsäsong. Detta område, som omfattar staden Boise, producerar skördar som inkluderar körsbär. Dessa körsbär är vinter-hardy och gör bäst i områden med full sol.

Hartland Cherry

Utvecklades i New York State, är Hartland körsbär träd vinter-hardy och odlas i södra delen av Idaho. Hartlands är sötkörsbär och är motståndskraftig mot sjukdomar. Körsbär är en medelstor till stor storlek, vanligtvis runt 1 tum i diameter. Körsbär är nästan runda i formen och har en lila-grå färg när de är fullt mogna. Köttet av denna cherry är samma färg som huden. Träden själva växer snabbt och är vinter-hardy. De har också en fördelande form som är unik för körsbärsträd.

Hudson Dark Sweet Cherry

Den Hudson mörka sötkörsbär, Prunus avium, mer formellt kallas håller upp bra i kallare områden som södra Idaho. Det är mer spricka-resistent än de flesta körsbär och mognar sent under växtsäsongen. En Hudson körsbär träd växer till en höjd av 10 fot till 16 fot och ungefär lika bred. Den är motståndskraftig mot sjukdomar och anses vara ett bra val som en pollinerare. Det är också pollinerar sig själv. Det producerar stora körsbär och sprider sig snabbt. En Hudson körsbär på saftiga sida och har en söt smak. Det kräver inte mycket underhåll och föredrar full sol.

Skarp guld Cherry

Den skarpa guld cherry är en vinter-hardy frukt som tål kyla. Dess träd producerar stora körsbär med en syrlig smak och en gyllene färg. Det kan vara pollineras med några andra söta körsbär och oftast mognar tidigt på sommaren. Kallas även fågel cherry, det är ett semidwarf träd som växer till både höjd och bredd 15 fot till 18 fot. Det har granna blommor som blommar i vitt på våren. Den föredrar full sol och kräver en medelstor mängd vatten i jord som har bra dränering. Eftersom det är mindre än standard-storlek körsbärsträdet, är det ett bra val för ett område med begränsat utrymme.