De bästa buskarna till anläggningen runt en ny gård dammen

En gård dammen kan tjäna många syften. Den kan hjälpa att vattna boskap, ger en fritids fristad för fiske eller vattensporter och kan också hjälpa att bevattna gården. En gård dammen innehåller normalt vatten året runt. Plantera buskar runt perimetern hjälper hindra jorderosion uppstår och även ge en mer estetiskt tilltalande miljö.

Mountain Laurel

Vintergrön buske mountain laurel (Kalmia latifolia) växer bra i fuktiga jorden runt en gård dammen. Busken växer till en höjd på upp till 15 fot med en bredd av 3 till 5 fot. I slutet av våren månader producerar den ett överflöd av rosa eller vita blommor kluster som mäter upp till 6 inches över. Blommande frökapslar också utveckla; de spricka öppen under hösten månaderna att sprida frön. Mountain laurel sprider sig och bildar små kolonier runt dammen lätt och är inte exceptionellt invasiv till andra växter. Om det är torka-toleranta. Unga blad och skott av busken kan vara giftigt för fisk, så Undvik plantering det nära vattnet om gård dammen ska innehålla fisk. Busken växer bra i US Department of Agriculture zoner 4 till 9.

Trollhassel

Trollhassel (Hamamelis virginiana) växer till en höjd av 20 till 30 fot med en bredd på upp till 25 fot. En trevlig doftande buske, den producerar klargula blommor som har ett ribbonlike utseende på hösten, månader efter den buske bladverk har fallit till marken. När blommorna vissna, utveckla seedpods på buske, mognad genom nästa år. Mjukt päls frökapslar är 2 till 6 inches i längd och innehåller flera små frön. Eftersom de torkar ut under sommaren, pop de öppna att med våld skingra frön. Fröna kan vara utvisas upp till 30 fot. Under våren och sommaren, trollhassel busken sport mjuka gröna blad med en ljus undersida som förvandlar en lysande gula på hösten. Den nya kvistar av busken har en mjuk päls som täcker.

Witch hazel växer bra i fuktiga förhållanden och tål ofta lerig, mättade jorden runt en damm. Dess grunt rotsystem hjälper säkra smutsa och förhindra topp ytbehandlar erosion inträffar på pond's kanter. Den växer bra i USDA zoner 3 till 9. Växten tål inte torka.

Hängande Leucothoe

Den hängande leucothoe (Leucothoe fontanesiana) växer till båda bredd och höjd på upp till 6 fot. Den föredrar en skuggig, fuktig plats för plantering. En evergreen, busken har glänsande, gröna blad som tar på en lila nyans under hösten och vintern. På våren producerar den hängande vit blomma kluster som mäter upp till 3 inches i längd. Sitt kolonisera rotsystem kan busken att sprida. Rötterna av anläggningen också bidra till att stabilisera bank erosion på dammar. Ett flertal sorter finns, några med brokiga blad. Dvärg cultivers finns också som erbjuder en mycket mer kompakt storlek. Den hängande leucothoe växer bra i USDA zoner 5 till 8.