Dammsugare som är lätt på baksidan

Dammsugare kan vara svårt på ryggen om du använder dem ofta eller har redan problem med ryggen. För att underlätta stammen av hantering en fullservice dammsugare, har många tillverkare reducerade den potentiella vikten av deras modeller och introducerade självgående dammsugare.

Oreck

Oreck Dammsugare finns i olika modeller, alla väger mindre än 10 pounds. Varje Oreck XL modell har en separat handhållen vac för lätt rensningen av små jobb och trappor. De Oreck stolparna kan ställas in på två olika motor inställningarna för mattan och hård yta rengöring. Den inre väska filtren är HEPA certifierade för filtrering och dubbla LED strålkastare glans från framsidan av rengöring huvudet medan vakuumet används.

Hoover

Hoovers linje av vindtunnel upprätt dammsugare inkluderar modeller som är självgående till gör rengöringen lättare. Den lättskött vindtunnel årsdagen modell har ett säckar smuts insamlingssystem. Hoover har inte en påslösa självgående modell. Detaljhandelspriset för de tre självgående dammsugare börjar på $179.99 upp till $251.99 från och med våren 2011.

Bissell

Bissell PROlite MultiCyclonic vakuum väger mindre än genomsnittligt full service upprätt dammsugare med nära jämförbara funktioner bara 16,7 pounds. Smuts insamlingssystemet är påslösa med ett HEPA-filtrering för. Dubbla raden borstrullen Rengör heltäckningsmattor och kan stängas av för kala golv. Bissell PROlite är utrustad med en utbyggnad trollspö och bilagor för ovan golv rengöring.

Eureka

Eureka är Optima-serien erbjuder en 11-tums rengöring väg med full pensel rulle rotation rengöring på en enhet väger bara 11.8 pounds. Optima vakuum funktioner en påslösa smuts insamlingssystem och separat HEPA filter. Verktyget Power tass bifogad fil tillåter motorized städning av trappor och stoppning. Inställningarna omfattar en sug control switch och automatisk utjämning. Justerbar telescoping handtaget använder sig av de bifogade filerna för ovan golv rengöring.