Dåliga saker om sammansatta trall

Dåliga saker om sammansatta trall

Många husägare överväga sammansatta trall istället för trä för dess hållbarhet och lågt underhållsbehov. Sammansatta prydnad är tillverkad av en kombination av trä och plast, och marknadsförs som ger utseendet på trä utan som kräver så mycket underhåll. Om du planerar att bygga en sammansatt däck i din bakgård, det finns dock flera problem i samband med prydnad kompositmaterial som du kan vilja till överväga innan de bestämmer sig ett material för dina däck.

Kostnaden

Även sammansatta trall vanligtvis varar längre än traditionella trä trall, är det mycket dyrare än dess motsvarighet. Enligt idéer för däck mönster, kan sammansatta däck kosta mellan två och fem gånger mer än däck byggs av tryckimpregnerat virke. Husägare på en budget kan finna att sammansatta trall är kostnadseffektivt oöverkomliga trots möjligheten att de kommer att ta igen den initiala kostnaden för däck genom minskade underhållskostnader på lång sikt.

Blekning och fläckar

Sammansatta däck generellt hålla upp bättre än trä däck, men de är stilla benäget till vittring över tiden. Sammansatta däck är särskilt benägna att blekning eftersom de utsätts för solljus året runt. Att placera dina sammansatta däck under en markis eller andra beläggning kan hjälpa till att bevara dess färg, men inte alla hem rymmer denna typ av setup. Dessutom kan vissa typer av sammansatta däck fläcken lätt. Naturliga element som bladen och sap kan färga en sammansatt däck, och villaägare som planerar att grilla på deras däck kan finna att fett, barbecuesås, ketchup och andra matvaror kan lätt fläckar på ytan. Vissa sammansatta däck företag säljer färger som är pre matchade deras prydnad material så att villaägare kan täcka fläckar eller lysa upp fading trall. En av försäljningsargumenten för en sammansatt däck är dock att det aldrig behöver målas, så villaägare kan finna detta underhåll rutin särskilt irriterande.

Plast-liknande utseende

Husägare vända brukar sig till prydnad kompositmaterial eftersom de njuta av utseendet på äkta trä men är avstängt genom underhåll som behövs för att behålla den. Prydnad kompositmaterial är oftast utformade för att simulera utseendet på riktiga träfibrerna. Dock i många fall har sammansatta trall en glänsande, plast-liknande utseende som motsäger den naturliga looken som husägare försöker vanligtvis att uppnå. Dessutom kan även de kompositmaterial som liknar äkta trä när installerade börja leta konstgjorda om deras färg bleknar ojämnt.

Ytterligare stöd som krävs

Prydnad kompositmaterial är svagare än trä, så att de inte kan stödja sin egen vikt och kan börja sag om de inte stöds ordentligt. Som ett resultat, kräver sammansatta däck mindre reglar avstånd än traditionella trä däck att ge ytterligare stöd. Många sammansatta prydnad företag föreslår att deras däck vara inramad med bjälklag som är 12 fot ifrån varandra i stället för de vanliga 16 fötter rekommenderas för trädäck.