Dagliljor i Ohio

Dagliljor i Ohio

Varje år, avsöker American Hemerocallis Society dess medlemmar av regionen för att hitta de högsta rekommenderade lokala favoriterna för nyförvärv trädgårdsmästare. Ohio har en aktiv nyförvärv community. I hela staten finns det lokala nyförvärv samhällen och hobby som tar utvecklingen av nya sorter på allvar. De 2011 rekommenderade dagliljor i AHS Region 2, som omfattar Ohio, har en Ohio cultivar överst på de fem första val.

1. primal Scream

"Primal Scream" är en tangerine-färgad, 7 ½ tums Blom med en grön hals som placeras först i AHS regionala mätningen i både 2010 och 2011. Det är en mitten av - till sen-säsong blunder som fångar uppmärksamhet med sin ovanliga form. Primal Scream är en crispate cascade, vilket ger två av de tre definition av ovanliga egenskaper ett nyförvärv. Crispate kronblad och foderblad är i kläm. En "kaskad" beskriver en curling-over form av kronblad som liknar ett vattenfall. "Primal scream" registrerades först 1994, men ålder har inte nedtonade sin vädjan till Ohio odlare.

2. Webster's Pink Wonder

"Webster's Pink Wonder" är en sällsynt samlarobjekt med blommor som mäter en fenomenal 13 inches över. Den har rosa kronblad med en vit mitt revben kommer från en bred gul-grönt svalg. Det är en Mellansäsong bloomer och oversize, tunga blommorna senast in på kvällen. Websters rosa undrar är ett UFO crispate, vilket innebär att dess enorma kronblad är nöp och den uppvisar ovanlig form, är enligt riktlinjerna för American Hemerocallis Society. Denna sort är semievergreen; Det håller dess bladverk förbi sommaren växer säsong.

3. all American Chief

Den "alla amerikanska Chief" är en big-Blom, ljus röd sort som växer 36 inches tall. Blommorna är 9 inches över och röda kronblad slutet i en gul-grönt svalg. Denna nyförvärv vann den American Hemerocallis Society Stout Silver medalj Award 2008 och Extra stor Diameter Award 2006. "Alla amerikanska Chief" är en tidig till Mellansäsong rebloomer, så det ger en hel del blommor hela säsongen.

4. ruby Spider

"Ruby Spider" är en spektakulär stor Blom som sträcker sig över 9 inches och öppnar helt att visa upp sin praktfulla färger. Kronbladen krypa inte tillbaka kraftigt, så de flesta av blom syns vid första anblicken. Den dominerande färgen är en rik rubinröd med en gyllene gul hals och gula spår midpetal. Öppen form av sorten kallas spatulate och är ovanligt nog att ha vunnit 2002 Lambert Webster Award. "Ruby Spider" blommar tidigt på säsongen, producerar många friska blommor på 36-tums skaft och visar upp regelbundet på de rekommenderade listorna av nyförvärv hobby i Ohio.

5. Bella Lugosi

"Bela Lugosi" är djup, mörk och mystisk lila, nästan svart, med tjocka kronblad, ruggig kanter och en grön hals. Blommorna är 6 inches över anläggningen växer till strax under 3 fot. "Bela Lugosi" är en Mellansäsong bloomer, och dess sena Blom kan ha tunn vit bård på mörka kronbladen. Det är en vinnare av utmärkelsen 2007 Lenington All-American.