Dagliljor & hundar

Dagliljor & hundar

Med mörkt gröna blad och populära blommor, kan dagliljor lysa upp ett rum. Anläggningen är ett tryggt val för hundägare. Enligt American Society för förhindrande av grymhet mot djur utgör laylilies inget hot mot hundar.

Dagliljor

Dagliljor är inte giftigt för hundar. Om din hund äter en vuxen nyförvärv växt, kommer det inte bli förgiftad av blommor eller blad och stjälkar. Det kan få magbesvär från att äta något sitt system inte är vana vid, men efter kräkningar det kommer inte att uppleva någon andra hälsoeffekter, enligt "Vem flyttat min ben?" ---en guide till hund ägande.

Risker

Medan nyförvärv växterna själva inte är skadliga för hundar, göra deras lökar---om ingested---en hund mycket sjuk. Om du planerar att växa din egen dagliljor, hålla din hund från lökarna. Om din hund tenderar att gräva, blockera den plats där nyförvärv är planterad.

Överväganden

Medan dagliljor inte är farligt för hundar, kan de orsaka njursvikt som leder till döden för katter som äter deras blad och blommor. Om du har katter, bör du inte hålla dagliljor där katterna kommer att ha tillgång till dem, enligt ASPCA.