Daglig hus rengöring lista

Daglig hus rengöring lista

Att skapa en daglig rengöring lista kan du ta hand om din städning sysslor utan att glömma någon uppgift. Städa huset varje dag hjälper till att hålla huset som ser fläckfri utan att kräva att du offrar timmar eller en heldag på helgen ta hand om hushållssysslor. Börja med en lista över alla de sysslor som måste utföras för att städa ditt hem, och skapa en checklista för att följa varje dag.

Vardagsrum

I vardagsrummet kommer du utföra allmän rengöring, som att ta bort skräp, plocka upp alla rätter, sätta bort objekt som inte hör hemma i rummet och dammsugning eller svepande om det behövs. Frekvensen för dammsugning eller sopa din vardagsrumsgolvet beror på mängden trafik i rummet. De med husdjur och barn kan vakuum vardagsrummet oftare än andra husägare. Vissa rum kan också kräva dammning varannan dag för att hålla möblerna rent. Trägolv kräver dagligen svepande eller torka moppning för att skydda mot repor.

Sovrum

I sovrummet inkluderar dina sysslor att göra sängen, ta bort alla skräp och skräp från rummet, uträtning köksskåp och byråer och dammsugning om det behövs. Du kan inkludera damma i din daglig checklista. I sovrummet, kommer du också behöva plocka upp smutstvätt och lägga undan rena kläder.

Kök

Dagliga sysslor i köket inkluderar diskning, avtorkning och rengöring bänkskivor, avtorkning apparater och sopa golvet. Ta bort sopor från köket varje dag och torka upp spill som behövs.

Badrum

Räta ut handdukar i badrummet; tömma papperskorgen; torka av diskbänken, spegel och bänkskivor; och sopa golven. Spraya badkaret med en skum badrum rengöringsmedel och låt det sitta när du rengör diskbänk och bänkskiva. Torka den foam cleanser upp med en absorberande trasa för att hålla badkaret skinande rent varje dag. Efter att ha tagit duschar, torka av väggarna för att hålla badrummet gratis av hårt vattenfläckar.

Djup rengöring

Veckotidningen eller månatlig sysslor kan läggas till den dagliga checklistan under hela månaden att hålla huset skinande rena. Dessa sysslor inkluderar tvätta golv, skura toalett och badkar eller duschstallen, rengöring klädsel, polering möbler och schamponering mattor som behövs.