Curling blad på Saintpaulia

Har en frisk, vacker, blomning African violet kan vara en tillfredsställande upplevelse för någon trädgårdsmästare. Men efter all den tid och kostnad finns det inget mer frustrerande än att se bladen på växten börjar krypa. Med varje rulle av blad, smälter bort och ersätts med förvirring, förvirring och en deflateras känsla av stolthet. Denna känsla är förstorad av det faktum att allt detta orsakas av små, sap-sugande insekter.

Tecken och symtom

Friska Saintpaulia (Saintpaulia ionantha) har mörk-gröna, tjocka, håriga blad. När suger skadedjur, som bladlöss eller kvalster, börjar att livnära sig på anläggningen, bladen blivit förvrängd och curl och växters tillväxt förkrympta. Bladlössen utsöndrar honungsdagg, som ger bladet en blank, skinande utseende. Ofta, när bladlöss angripit en växt, kan sooty mold ses på bladet.

Erkänner skadedjur

Bladlöss är liten päronformad insekter som visas i kluster på blad eller stjälkar av växter. De varierar i färg beroende på art och har en vaxartad utseende på grund av sekret från cornicles på ryggsidan. Deras långa, smala mun delar infogas i växter att suga vätska. På 7/1000 tum lång är bred kvalster svårt att se med blotta ögat. De har oval organ, gul till grön i färgen. Äggen, vanligen finns på undersidan av bladen, är genomskinliga och har en elliptisk form.

Management

Som bladlöss och kvalster föröka sig snabbt och finns ofta i kluster, förvaltning inte bör försenas. Spraya växten med ljummet vatten för att avlägsna ett angrepp av bladlöss. Använda trädgårdsodling tvålar och oljor för att styra kvalster. Om angrepp kvarstår, får bekämpningsmedel avsedda för användning på Saintpaulia användas. Om möjligt isolera angripna växter och tvätta händerna eller utrustning mellan användningsområden att minska oavsiktlig överföring av kvalster till andra växter.

Idealiska odlingsförhållanden

Saintpaulia trivs i varma, torra luften i bostäder. Som direkt solljus inte är nödvändigt, är fönster mot norr eller öster att föredra. På vintern är soligare windows bättre. Idealisk temperatur är 60 grader Fahrenheit på natten och inte varmare än 85 grader under dagen. Håll jorden fuktig, men Undvik fukt på bladen eftersom det kommer att orsaka missfärgning.