Curling blad på äppelträd

Curling blad på äppelträd

Ditt apple löv kan curling för ett antal skäl, beroende på var du bor och om ditt träd är ung eller mogen. De böjda blad skrumpna och torka ut.

Stress

Nyplanterade äppelträd kan utveckla böjt blad som ett tecken på stress. Om du märker blad curling, browning och släppa till marken, trädet är stressat från omplantering och har förmodligen roten skada. Vatten äppelträdet regelbundet och plommon av en fjärdedel av grenarna (detta kompenserar för de skadade rötterna).

Apple Leafcurling Midge

Trädgårdsmästare i staten Washington och Kanada kan uppleva denna skadegörare. Vuxen Knott lägger ägg som kläcks till larver. De unga larverna äter blad, som sedan crinkle och krypa. Bladen kan bli röd eller brun och så småningom kommer att sjunka. Enligt Washington State University, det finns ingen insektsmedel som för närvarande godkänts för att bekämpa denna skadegörare. De rekommenderar att införa insekter i din trädgård som äter dessa Knott, som pirat felet.

Rosy Apple bladlöss

En mer utbredd pest, rosiga apple bladlöss förekommer i fruktträdgårdar från Ohio till Kalifornien. Mogna bladlöss är lila till färgen och kan lätt identifieras mot de kontrasterande bladen. Dessa skadedjur äter äpple bladen, som sedan rullas ihop och kan missfärga. Rosy apple bladlöss befolkningen varierar från år till år. Behandlingen finns trädgårdsodling olja, predator insekter och insektsmedel.