Croton växt temperatur

Croton växter (Codiaeum spp.) är känd för sina färgstarka och brokiga blad. Tropisk natur, de trivs i varma förhållanden och växer inte bra i utomhus klimat som har iskalla temperaturer. Därför är de ofta odlas inomhus av hem trädgårdsmästare eller ens utomhus ettåriga växter.

Klimat

Codiaeum växter är hemma i tropiska Asien och behöver varmt väder att växa och frodas. Utomhus, de växer bäst i U.S. avdelning av jordbruk (USDA) växt härdighet zoner 10b genom 11, enligt University of Florida förlängning hemsida. De kan även odlas som krukväxter.

Temperaturen

Crotons växer bäst i temperaturer mellan 65 och 90 grader Fahrenheit. Även om de kan tolerera kort exponering för temperaturer över 90 och under 65, kommer att sådana ytterligheter orsaka växterna snabbt släppa sina löv. Exponering för temperaturer under 40 grader dödar växten.

Överväganden

Crotons producerar sina bästa färger när temperaturerna är varmt men inte överdrivet varmt. Av denna anledning odla många hem trädgårdsmästare sina croton växter på platser där de utsätts för ljus men indirekt solljus eller där de får visst skydd från hårda eftermiddagssolen. Inomhus växter växer bäst om de är belägna där temperaturer förblir konstant. Crotons är ganska kinkig om sin miljö, inklusive lufttemperaturer. Utkast och plötsliga förändringar i temperaturen kan orsaka anläggningen att släppa sina blad.

Varning

Den perfekta platsen för din croton är en som är genomgående varmt och utsatt för lite solljus. Platsen bör också vara utom räckhåll för barn eller husdjur. Alla delar av växten är giftiga. Sap kan orsaka en irriterande allergisk reaktion om det kommer i kontakt med huden. Konsumerar någon del av croton anläggningen leder till illamående, kräkningar och tarm problem.